1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KREDİ KARTI ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ!
KREDİ KARTI ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ!

KREDİ KARTI ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ!

KREDİ KARTI ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ!

A+A-

S. A., M. K. ve B. S. tutuklanarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi nöbetçi yargıcı huzu­runa çıkarıldı.

Lefkoşa’da 13 Ağustos tarihinde gerçekleştiri­len sahte belge düzen­leme, sahte belgeyi tedavüle sürme ve sahte­kârlıkla mal temini suç­larından methaldar olan zanlılar S. A., M. K. ve B. S. tutuklanarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi nöbetçi yargıcı huzu­runa çıkarıldı.

Mahkemede mesele il­gili olarak şahadet veren Polis Genel Müdürlü­ğüne bağlı Mali suçlarla mücadele amirliğinde görevli polis memuru Ertem Hoca olayla ilgi bulguları aktardı. Hoca, zanlılar S. A., M. K. ve B. S.’nun halen daha KKTC’de bulunmayan yabancı şahıslara ait kredi kartı bilgilerini yasal olmayan yollardan temin ettikten sonra manyetik şeridi bulunan kredi kartları üzerine yükleme yapıldığını söy­ledi. Daha sonra konu sahtelenmiş kartlar ile zanlı birin işletmeciliğini yaptığı market de bulu­nan post cihazından top­lam 6200 TL değerinde çekiliş yapıldığını be­lirtti. Sahtelenmiş kart­lar ile aynı post cihazından 14 ağustos tarihinde 24500 TL çe­kiliş yapılarak sahtelen­miş belgenin tedavüle sürüldüğünü söyledi. Polis memuru Ertem Hoca, zanlıların 13 ağus­tos tarihinde post cihazından çektikleri 6200 TL’yi bankadan alarak sahtekârlıkla mal temin ettiklerini ancak 24 Ağustos tarihinde yapı­lan 24500 TL’lik çekili­şin banka tarafından şüpheli görülerek hesap üzerine bloke konuldu­ğunu ifade etti. 

Hoca zanlıların 29 Ağustos ta­rihinde tespit edilip tu­tuklandığını halen aranmakta olan bir şahıs olduğunu, belirterek so­ruşturmanın devam etti­ğini alınması gereken ifadeler olduğunu ve kayıp emareler oldu­ğunu söyledi. Polis me­muru Ertem Hoca soruşturmanın devam ettiğini ve zanlıların soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Fisun Cemaller zanlıların tahkikatın sa­limen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmala­rına emir verdi.

DETAY

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.