1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KREDİ KARTI ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ!
KREDİ KARTI ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ!

KREDİ KARTI ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ!

KKTC'ye hiç giriş yapmayan insanların...

A+A-

Kredi kartı şebekesi çökertildi

KKTC’ye hiç giriş yapmayan kişilerin kredi kartlarını sahteleyerek sahtekarlıkla para temin ettikleri iddia edilen 5 kişi dün Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak tutuklandı.

Abbas ELMAS

Girne’de KKTC’ye bugüne kadar hiç gelmemiş şahısların kredi kartlarını sahteleyerek sahtekarlıkla para temin ettikleri iddia edilen Ufuk Delioğlu, Mustafa Mergis, Osman Akbaş, Abbas Yüksel ve Zafer Özpeker polis tarafından gözaltına alınarak dün Girne’de yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne bağlı polis çavuşu Mehmet Behlül, zanlı Ufuk Delioğlu, Mustafa Mergis, Osman Akbaş, Abbas Yüksel ve Zafer Özpeker’in 1 – 8 Aralık tarihleri arasında Girne’de meydana gelen “Sahtekarlıkla para temini” suçundan methaldar olduklarını söyledi.

2222-005.jpg

Polis çavuşu Behlül, zanlıların KKTC’ye girişi çıkışı bulunmayan şahısların kredi kartı bilgilerini sahtekarlıkla elde edip, manyetik kartlar üzerine sahtelediklerini söyledi.  Behlül, tespit edilemeyen bir iş yerinden toplam 60 şahsa ait sahte kredi kartlarıyla toplam 88 defa çekiliş yaptıklarını ve 3 çekimin başarılı olarak 7 bin TL sahtekarlıkla para temin ettiklerini söyledi.

Zanlı Osman Akbaş’ın poliste verdiği gönüllü ifadesinde, zanlı Ufuk Delioğlu ve Mustafa Mergis’in aranmakta olan 2 kişi ile birlikte iş yerine giderek bir diz üstü bilgisayara bağlı bulunan uzunca ortası yırtık bir cihazla söz konusu kartları yüklediklerini ifade eden Behlül, iş yerinden sahtelenen kartlarla çekiliş yaptıklarını kaydetti.

Zanlı Ufuk Delioğlu’nun kaldığı otelde yapılan aramada laptop bulunarak emare alındığını ve incelenmesi için PGM’ye gönderildiğini aktaran Behlül, olayla ilgili soruşturmanın çok yeni olduğunu ve aranan şahıslar olduğunu belirtti.

Zanlıların serbest kalması halinde alınacak ifadelere, aranan kişilere ve incelenecek iş yerlerine olumsuz etki yaratabileceklerine dikkat çekerek, zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatlarının itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yagıcı Fügen Ulutekin, ilk etapta zanlıların olayla bağlantılı olabileceğine bulgu yaparak, polisin yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından tüm zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.