1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KREDİ KARTININ LİMİTİ 0 TL!
KREDİ KARTININ LİMİTİ 0 TL!

KREDİ KARTININ LİMİTİ 0 TL!

Adana'da bakkal dükkanı bulunan...

A+A-

Adana'da bakkal dükkanı bulunan 38 yaşındaki Mutlu Boyacı, kredi kartı limiti şoku yaşadı. Boyacı, bir süre önce kendisine gelen banka görevlileri aracılığıyla iki ayrı bankadan kredi kartı başvurusu yaptı. Bir süre sonra Boyacı'ya zarf içinde kredi kartları geldi.

Boyacı yanında bulunan arkadaşlarına dönerek, "Bakın esnafın kart limiti kaç lira oluyor görün" diyerek zarfları açtı. Ancak gelen kredi kartı açıklamasının birinde limitin "0" diğerinde de "1" lira olduğunu görünce şok oldu.

Arkadaşlarına mahçup olan Boyacı, bankanın ATM'sinden kartları işler duruma getirerek limitlerin yanlış yazıldığını düşünerek birinden 1 liralık diğerinden 2 liralık harcama yapıp para çekmek istedi ancak yetersiz limit denilerek harcamaya izin verilmedi. Bunun üzerine Boyacı, bankayı aradı. Banka görevileri isim ve kimlik numarasından kredi kartlarını inceleyip limitlerinin evrakta yazdığı gibi olduğunu, 1 yıl içinde limitlerin artabileceğini söyledi.

Boyacı, hem dükkanına banka yetkililerin gelip zorla kredi kartı verdiğini hem de limitsiz kart gönderdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Arkadaşlar buraya gelip 5 ile 15 bin lira arasında limiti değişen kredi kartı çıkarabileceklerini söyledi. Bende esnafım işime yarar diye başvuru yaptım. Ancak gelen kartların biri '0' diğeri '1' lira. Ben bunları görünce hem şok oldum hem de arkadaşlarıma rezil oldum."

Boyacı, bankaların dalga geçer gibi bir de hesap kesim tarihi ve son ödeme tarihi koyduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: "Ben sıfır limitli karttan ne harcayıp ne ödeyeceğim. Bunun bir de aidati olacak. Ben 1 lira limiti olan karttan harcama yaparsam ona yılda 85 lira hesap işletim ücreti ödeyeceğim. Bu ne saçmalık ben anlamadım. Hem kendileri gelip kart veriyorlar hem de limit açmıyorlar. Bunların amacı ne anlamadım. Bunun için tüketici hakem heyetine başvuru yapacağım."

Banka yetkilileri, Mutlu Boyacı ile ilgili konunun araştırıldığını bildirdi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.