1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. KREDİLER 19 MİLYAR EURO’YA ULAŞTI
KREDİLER 19 MİLYAR EURO’YA ULAŞTI

KREDİLER 19 MİLYAR EURO’YA ULAŞTI

Uluslar Arası Para Fonu (IMF) tarafından açıklanan veriler Güney Kıbrıs’taki batık kredilerin 19 milyar Euro’ya ve

A+A-

Uluslar Arası Para Fonu (IMF) tarafından açıklanan veriler Güney Kıbrıs’taki batık kredilerin 19 milyar Euro’ya ve Gayrı Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH)’nin yüzde 120’sine ulaştığını gösteriyor.

Fileleftheros “Batık Krediler 19 Milyar Euro’ya Ulaştı” başlıklı haberinde bu verilerin Rum Merkez Bankası tarafından düzenlenen konferansta IMF teknokratı tarafından ortaya konulduğunu yazdı.

Habere göre aynı konferansta Troyka teknokratları Güney Kıbrıs’ın programının akıbetini, sorunlu kredilerin yönetiminin ve yeniden yapılandırılmasının belirleyeceği görüşünü ortaya koydular.

MALİYE’NİN 2014 TAHMİNLERİ UMUT VERİCİ DEĞİL

Öte yandan Haravgi Rum Maliye Bakanlığı’nın 2014 yılı tahminlerinin umut verici olmadığını, Bakanlığın; kalkınma hızını olumsuz etkileyen olumsuz ekonomik ortamın, yüksek işsizlik oranının, yüksek enflasyonun ve aşırı bütçe açığının devam edeceğini öngördüğünü yazdı.

Rum Maliye Bakanlığın tahmininin, Genel Müdür Hristos Patsalidis imzasıyla yayınlanan çok sayfalı bir genelgede yer aldığını belirten gazete Patsalidis’in, Rum ekonomisinin bu yıl da önemli meydan okumalar ve belirsizliklerle karşı karşıya kalacağına vurgu yaptığını yazdı.

Habere göre 2014’te ek bütçe sunulmayacağını, bakanlıkların bütün önerilerine Maliye Bakanlığı raporunun eşlik etmesi gerekeceğini vurgulayan Patsalidis ek ödenek talebinin sadece öngörülemeyen ve kaçınılmaz harcamalar gibi istisnai ve acil durumlar için yapılmasının şart olduğunu belirtti.

Genelgede ayrıca 2014 için kamu gelirlerinin 6,415 milyar Euro (yüzde -2,7) ile sınırlı kalması, kamu harcamalarının da 7,5412 milyar Euro’ya (yüzde -4,3) indirilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.