1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KREM KUTUSUNDA BONZAİ…
KREM KUTUSUNDA BONZAİ…

KREM KUTUSUNDA BONZAİ…

Krem kutusunda bonzai…

A+A-

Narkotik polisini görünce kaçmaya çalışan Nijerya uyruklu 2 şahsın tasarrufunda 20 gram bonzai bulundu

Hüseyin ÇİÇEK
Aldığı ihbarla harekete geçen Narkotik Şube ekipleri, Gazimağusa’da önceki gün düzenledikleri operasyonda, “bonzai” olduğuna inanılan 20 gram madde ele geçirdi.
Polis meseleyle ilgili Miracle Victor Obieze  ile Chimezse Collins Nnbuife isimli Nijerya uyruklu zanlıları tutuklayarak mahkeme huzuruna çıkardı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, mahkeme huzurundaki zanlıların tasarrufunda uyuşturucu madde olduğuna dair bir bilgi aldıklarını ve zanlıları çalıştıkları işyerinde araçlarının içerisinde tespit ettiklerini söyledi.

Poşeti yere attı ve kaçtı
Zanlıların araçtan indirildiği esnada zanlı 2 Chimezse Collins Nnbife’nin sağ elinde tutmuş olduğu ve içerisinde 3 gram uyuşturucu madde bulunan, şeffaf jelatine sarılmış beyaz kağıdı yere atarak kaçmaya çalıştığını anlatan Kavaz, makul güç kullanarak zanlıyı alıkoyduklarını aktardı.
Zanlı 1 Miracle Victor Obize’nin de olay yerinden kaçtığını ve yapılan takip sonucunda yakalanarak tutuklandığını belirten Kavaz, zanlıların ikametgahında arama yaptıklarını ifade etti.

Krem kutusunda bonzai…
Zanlıların evinde yapılan aramada, yatak odasında ayakkabılıkta bulunan krem kutusunun içerisinde 7 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunduğunu aktaran Kavaz, şiltenin altında ise satışa hazır halde paketlenmiş 7 ayrı kağıt içerisinde 10 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını kaydetti. Soruşturmanın henüz yeni başladığını ve alınacak olan tanık ifadeleri olduğunu belirten Kavaz, zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu talebi 2 gün ile sınırlandırdı.

Batur Sağlamer: Zanlılar darp edildi
Zanlıların avukatı Batur Sağlamer tutukluluk süresine itiraz etmezken bazı iddialarda bulunarak tanık polis memuruna bazı sorular yöneltti.
Müvekkillerinin iddia edildiği gibi olay yerinden kaçmadığını savunan Sağlamer, polis tarafından müvekkillerine şiddet uygulandığını ve cinsel organlarına vurulduğunu iddia etti. Tanık polis Mustafa Kavaz ise, tutuklanma anının net kamera görüntüleri olduğunu belirterek iddiayı reddetti.
 
Evi göstermek istemediler
Sağlamer ayrıca polisin zanlıların evinde, zanlılar huzurunda arama yapmadığını ve zanlılardan önce eve gittiğini iddia etti. Kavaz bu iddiaya karşılık zanlıların ilk etapta evlerinin yerini kendilerine göstermediğini, kendilerinin zanlıların evini tespit ettiğini ve sivil bir tanıktan da konu evin zanlılara ait olduğunu teyit ettirdikten sonra zanlıların eve götürülerek huzurlarında arama yapıldığını söyledi. Batur Sağlamer müvekkillerinin doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Yarın yine mahkeme huzurundalar
Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 2’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Diyalog

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.