1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KRİTİK GÖRÜŞME BAŞLADI
KRİTİK GÖRÜŞME BAŞLADI

KRİTİK GÖRÜŞME BAŞLADI

Taksim Dayanışması'nın sözcüleri, sanatçılar ve aydınlardan oluşan bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti.

A+A-

Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla saat 21.30’da Ankara’ya giden ekibin içerisinde sanatçılardan Halit Ergenç, Ali Sunal, Mahsun Kırmızıgül, Ceyda Düvenci, Sertap Erener, Nebil Özgentürk, Sunay Akın, Yavuz Bingöl’de yer aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Ankara’ya giden sanatçılar ve aydınlar Atatürk Havalimanı VIP Salonu’ndan uçağa geçtiler. Basın mensuplarının görüşmeyle ilgili sorusu üzerine sanatçılar, görüşme öncesi herhangi bir açıklama yapmama kararı aldıklarını söylediler. Görüşmenin bu gece Başbakanlık gerçekleşmesi bekleniyor.

HEYET KONUT’A GİRİŞ YAPTI

Görüşme planlanan saatten geç başladı. Saat 21.30 sıralarında İstanbul’dan uçakla Ankara’ya gelen 10 kişilik heyet saat 23.30’da Resmi Konut’a giriş yapabildi. Görüşme öncesi heyetteki isimler bir açıklama yapmadı.

Heyetle yapılacak görüşmede Başbakan Erdoğan’ın yanında İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Tayip Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan da hazır bulunuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Taksim Dayanışması'nın sözcüleri ve sanatçılardan oluşan grup arasında Başbakanlık Resmi Konut'unda saat 23.45'ten itibaren devam eden görüşme sona erdi.

"GEZİ PARKI'NIN İŞGAL ALTINDA TUTULMASINA MÜSADE EDECEĞİNİ SANMIYORUM"

Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrasında açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik,"Sonuç itibariyle, Türkiye bir huhkuk devletidir. Gezi Parkı ile ilgili verilmiş bir yargı kararı vardır. Yargı kararları lehte çıksa bile hükümetimiz halkımızın ne düşündüğünü öğrenmek için bir halk oylamasına gidecek. İstabulluların verdiği karar bizim için son derece önemlidir. Lehte veya aleyhte de çıksa hükümetimiz bunu uygulayacaktır. Zaman zaman orada orantısız güç kullananlarla ilgili duyarlılık talep edilmiştir. Zaten başından beri hükümet de aynı görüşte.Gereken inceleme başlatılmıştır. Devlet memurları suç işleme insiyatifine sahip değildir. Gezi Parkı şu anda parktır. Halk oylaması sonucu çıkıncaya kadar, burada farklı bir şey yapılmayacaktır. Sadece belli bir grubun giderek 24 saat yaşadığı bir park olmaktan derhal çıkmalıdır. Bir ağabeyleri olarak söylüyorum. Evinizde sıcak yataklarınızda yatmanız daha doğrudur. Gelen sanatçı ve temsilcilerin de görüşleri bu yöndedir.Bu gerilimin bu gerginliğin bir an önce ortadan kalkmasını istiyoruz. Canı yananlardan dolayı üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Gönlü kırılanlardan dolayı üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Orada bulunan İllegal örgütler için bu söylediklerim geçerli değil. Umarım bir kaç saat sonra güneş daha parlak doğar. Türkiye'nin Başbakanı 18 saatten fazla çalıştı. Yarın daha yoğun olacak. Eğer demokaratik bir ülke olmasaydı böyle olmazdı. Hükümet son derece müsamahakar davranmıştır, davranmaktadır. Hükümetin orada çok uzun boylu Gezi Parkı'nın işgal altında tutulmasına müsade edeceğini hiç sanmıyorum" diye konuştu.

SANATÇILAR VE TAKSİM DAYANIŞMASI KATILDI

Başbakanlık Resmi Konutu’nda 23.30’da başlayan görüşmeye, Sunay Akın, Yavuz Bingöl, Ceyda Düvenci, Halit Ergenç, Sertab Erener, Mahsun Kırmızıgül, Nebil Özgentürk ve Ali Sunal’ın yanı sıra Taksim Dayanışma’dan TMMOB Başkanı Eyüp Muhcu, KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreter Dr. Ali Çerkezoğlu, TMMOB İstanbul Başkanı Tayfun Kahraman, Elektrik Müh. Odası İstanbul Şube Başk. Beyza Metin, Mimarlar Odası üyesi Derya Karadağ ve Semt Dernekleri Sözcüsü Can Tüzün de katıldı.

Kaynak:Vatan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.