1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KRİZ FIRSAT KAÇIRMAYALIM
KRİZ FIRSAT KAÇIRMAYALIM

KRİZ FIRSAT KAÇIRMAYALIM

Rumlar “kollarını açtı” Türkiye turizminden pay bekliyor

A+A-

Güney Kıbrıs’ın “kollarını açtığı ve Türkiye’deki protestolar nedeniyle turizmden pay beklediği” bildirildi. Alithia “Kıbrıs Türkiye’den Turistleri Çekecek” başlıklı haberinde “turistik ve ekonomik örgütlerimiz içlerinden, bu protestoların devam etmesini rica ediyorlar. Çünkü ne kadar uzarsa Türkiye yerine Kıbrıs’ı ve güzelliklerini tercih edecek turist sayısı o kadar artacak” ifadesine yer verdi. Gazete, yabancı turizm acentelerinden edindiği bilgilere dayanarak, Türkiye’de tatil için yapılan on binlerce rezervasyonun halen iptal edildiğini ve aralarında Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın da bulunduğu başka turizm pazarlarına yönelim olduğunu yazdı. 

‘SEYAHAT TALİMATLARI ÖNEMLİ ROL OYNUYOR’ 

Gazete, Türkiye’ye yapılan rezervasyonlarda gözlemlenen toplu iptallerde ABD’nin ve İngiltere’nin, vatandaşlarına, bu dönemde tatil için Türkiye’ye gitmemeye teşvik ettikleri ilgili seyahat talimatlarının önemli rol oynadığına işaret etti. Rum Turizm Kurumu (KOT) Genel Müdürü MariosHannidis’in; Türkiye’deki kriz nedeniyle Güney Kıbrıs’a gelişlerin artıp artmayacağının anlaşılması için henüz erken olduğu görüşüne yer verdi. Habere göre Hannidis ne zaman bölgede çatışma olsa Güney Kıbrıs’ın bundan turistik açıdan faydalandığına işaret ederek turist gelişlerinde artış olacağına inanıldığını da söyledi. Hannidis yabancı turizm acenteleriyle irtibata geçtiğini ve Türkiye’deki rezervasyonlarını iptal edecek turistleri kabul etmeye hazır olduklarını ilettiğini, acentelerin de Güney Kıbrıs’ı destinasyonları arasına koyduklarını belirtti. 

‘DEMOKRASİ PRATİKTE GÖSTERİLDİ’ 

Öte yandan FileleftherosDİKO’lu Avrupa Milletvekili AntigonisPapadopulos’un Türkiye’de devam eden protestolarla ilgili kaleme aldığı makaleyi “’Demokrat’ Erdoğan” başlığıyla ve Papadopulos’un “Bir kere daha seyirci kalırsak önemli bir fırsatı kaçıracağımıza inanıyorum” görüşünü öne çıkararak aktardı. Gazeteye göre Papadopulosözetle şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’deki gelişmeler, Türkiye içerisindeki ciddi demokratik eksikliklerle ilgili şikâyetlerimizi doğruluyor. Aday ülke son günlerde, halkın sesini, ifade özgürlüğünü, demokrasiyi ve özellikle demokrasiyi ezen yüzünü pratikte bir kez daha gösterdi. Bu düşüncelerimizi ve şu veya bu şekilde dünyayı dolaşan bu görüntüyü ortaklarımıza götürmek boynumuzun borcudur. Neredeyse 39 yıldır vatanımızın yarısını ısrarla elinde tutan ve AB üyesi ülkede işgal askeri bulunduran işgalci Türkiye’nin bu olduğunu gösterelim. Türkiye’de, Avrupa ilkelerine, uluslararası hukuka ve adalete saygı gereği olduğunu söyleyenler artık daha talepkar olmalıdır. Türkiye’deki bugünkü durumun Kıbrıs sorunuyla alakalı olmadığı düşüncesine katılmıyorum. Komşu ülkede siyasi-ekonomik ve toplumsal düzeyde olup bitenler bizi ilgilendirir. Olaylara yetişebilmek için cereyan eden gelişmeleri ve Türklerin sıklıkla planladığı iletişim ve diğer stratejik ilgi dağıtma icraatlarını iyi bilmemiz gerekir. Bir kez daha seyirci kalırsak kendi tezlerimizi ileri götürmede önemli bir fırsatı kaçıracağımıza inanıyorum çünkü son günlerdeki olaylar Türkiye’nin ne kadar Avrupai ve demokratik bir ülke olduğunu sarsıcı bir şekilde teyit ediyor. İstilayı bir ‘Barış Harekatı’na dönüştüren Türk diplomasisi ve zalimi mazlum gösteren diğer propaganda harekete geçmeden acele hareket edelim. Seyirci kalmayalım. Türkiye’deki kriz yasalara, insan haklarına ve özellikle vatandaşlarına saygı göstermeyen bir ülkenin küstah davranışlarını ihbar etme fırsatıdır.”

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.