1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KRİZ RUMLARI NE KADAR VE NASIL DEĞİŞTİRİYOR
KRİZ RUMLARI NE KADAR VE NASIL DEĞİŞTİRİYOR

KRİZ RUMLARI NE KADAR VE NASIL DEĞİŞTİRİYOR

Güney Kıbrıs’ta, ekonomik kriz ve Euro Grubu’nun kararlarının yarattığı şokun, alışkanlıklar, değerlendirmeler ve fikirlerde büyük değişiklikler meydana getirmeye başladığı belirtildi.

A+A-

RUMLAR GECE EĞLENCELERİ VE YURTDIŞI SEYAHATLERİNİ “TIRAŞLADI”

“İYİLEŞME TURİZM VE ENERJİ SEKTÖRLERİYLE GELEBİLİR”

Güney Kıbrıs’ta, ekonomik kriz ve Euro Grubu’nun kararlarının yarattığı şokun, alışkanlıklar, değerlendirmeler ve fikirlerde büyük değişiklikler meydana getirmeye başladığı belirtildi. Rumlar, yaşam tarzlarını değiştirirken, banka sistemine yönelik güvenleri de giderek azalıyor. 

Fileleftheros gazetesi “Kriz Bizi Ne Kadar Değiştiriyor... Mali Çöküntünün Ardından Alışkanlıklar ve Davranışlarla İlgili Anket” başlıklarıyla manşetten verdiği haberinde, ekonomik kriz ve Euro Grubu’nun Güney Kıbrıs’la ilgili kararlarının ardından vatandaşların yaşam koşulları ve görüşlerinin sorgulandığı 23-29 Mayıs tarihlerinde 18 yaş ve üstü 718 kişiyle yapılan anketin sonuçlarını yayımladı.

Anketten çıkan sonuçlara göre krizin ardından vatandaşların en çok gece eğlenceleri ve yurtdışı seyahat masraflarını “tıraşladığının” göze çarptığını kaydeden gazete, “Krizden dolayı sınırlamaya çalıştığınız ilk masrafınız nedir?” sorusuna katılımcıların yüzde 48,2’sinin “gece hayatı ve diğer giderler”, yüzde 40,9’unun “yurtdışı seyahati”, yüzde 38,2’sinin “giyim”, yüzde 26,7’sinin “süpermarket alışverişleri”, yüzde 19,5’i “yakıt”, yüzde 1’inin de “diğer” yanıtı verdiğini aktardı.

İyileşmenin hangi sektörle gelebileceği sorusuna ise katılımcıların yüzde 64,5’inin “turizm”, yüzde 61,4’ünün “enerji” yanıtını verdiğini belirten gazete, geriye kalan yüzde 13,2’sinin “tarım”, yüzde 13,1’inin “denizcilik”, yüzde 5,6’sının “taşınmaz mal” ve yüzde 1,7’sinin “diğer” dediğini kaydetti.

Habere göre anket sonuçları temelinde vatandaş bugünkü koşullarda en güvenli yatırımı taşınmaz malda görüyor. Buna göre “Aşağıdakilerden hangisini bugün en güvenlik yatırım olarak görüyorsunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 61’i “taşınmaz mal” derken, yüzde 22,8’i “hiçbiri” yanıtını verdi.

Anket sonuçlarına göre vatandaşların Euro’dan çıkmaya sıcak bakmadığını da belirten gazete, “Kıbrıs’ın Euro’dan çıkmayı seçmesinin daha iyi olacağına inanıyor muzunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 52,4’ünün “kesinlikle hayır”, yüzde 21,6’sının “muhtemelen hayır”, yüzde 11,3’ünün “kesinlikle evet” ve yüzde 8,1’inin “muhtemelen evet” yanıtını verdiğini aktardı.

Gazete anketten çıkan sonuçlara göre nerdeyse her iki çalışandan birinin işinde kendini güvende hissetmediğine de dikkat çeken gazete, banka sistemine karşı güven eksikliğinin olduğunu belirtti.

Habere göre “Kıbrıs’ta faaliyet gösteren hangi bankaya en çok güveniyorsunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 45,1’i “kooperatifler”, yüzde 13,6’sı “Hellenic Bank”, yüzde 9,3’ü “yabancı bankaların şubeleri”, yüzde 7,4’ü “Kıbrıs bankaları”, yüzde 21,4’ü “hiçbiri” yanıtın verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.