1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KSP SEÇİMLERİ, “PARTİ POLİTİKASINI TANITMAK İÇİN MÜCADELE PLATFORMU” OLARAK GÖRDÜKLERİNİ AÇIKLADI
KSP SEÇİMLERİ, “PARTİ POLİTİKASINI TANITMAK İÇİN MÜCADELE PLATFORMU” OLARAK GÖRDÜKLERİNİ AÇIKLADI

KSP SEÇİMLERİ, “PARTİ POLİTİKASINI TANITMAK İÇİN MÜCADELE PLATFORMU” OLARAK GÖRDÜKLERİNİ AÇIKLADI

Kıbrıs Sosyalist Partisi, 28 Temmuz Genel Seçimi’ne katılmayacaklarını, ancak seçimleri, parti politikasının “Kıbrıs işçi sınıfına” ve “emekçi halka” tanıtılması için bir mücadele platformu olarak gördüklerini ifade etti.

A+A-

Partiden yapılan yazılı açıklamada, “Kıbrıs işçi sınıfının öncü partisi olarak her türlü platformda siyasi mücadeleyi sürdürme kararlılığında oldukları” belirtildi.

“Meclisin işe yaramadığı” savunulan açıklamada, bunu meclise girerek halka kanıtlamanın mümkün olduğu kaydedildi.

Partinin mali kaynaklarındaki sorunlar ve kadrolarındaki sayısal yetersizlikler nedeniyle seçimlere katılmadığı bilgisi verilen açıklamada, “KSP’nin demokrasi anlayışı, sadece seçimler ve temsili demokrasi ile sınırlı değildir” denildi ve şunlar ifade edildi:

“Bizim demokrasi anlayışımız içerisinde, işçi sınıfı ve emekçi halk kitlelerinin tüm seviyelerde örgütlenmesi, demokrasinin tabana yayılması, halkın örgütlü ve demokrasi içerisinde kendi kendini yönetmesi ilkesi vardır... Emekçi halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yani sağlık, sosyal, eğitim, kültürel, sanatsal, barınma, güvenlik, sportif, ulaşım, çevre vs. gibi yaşamsal alanlarda tüm vatandaşların en iyi, en süratli ve emekçi kitlelerin parasız yararlanabilmesi olanaklarının yaratılması vardır.

Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için, barışın gelmesi için, güney ve kuzey Kıbrıs'ta yasayan emekçilerin kardeşçe birlikteliği ve dayanışmasının sağlanması için mücadele vardır”.

Önümüzdeki dönemde işbirliği kurmak üzere Yeni Kıbrıs Partisi ile görüştükleri belirtilen açıklamada “sandığa gidilmemesi gerektiği” görüşü eleştirildi.

 

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.