1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTAMS BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
KTAMS BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

KTAMS BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

(KTAMS) Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu’nu, “yasaları uygulamaya, terfilerin önünü açmaya ve bankada çalışma barışını korumaya” çağırdı.

A+A-

KTAMS, VAKIFLAR BANKASI YÖNETİM KURULU’NU YASALARI UYGULAMAYA ÇAĞIRDI 

KAPTAN: “HÜKÜMET, VAKIFLAR YÖNETİM KURULU’NA ATADIĞI İNSANLARIN KEYFİ UYGULAMA YAPMALARINA İZİN VERMESİN”

 Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu’nu, “yasaları uygulamaya, terfilerin önünü açmaya ve bankada çalışma barışını korumaya” çağırdı.

KTAMS, bankada işten durdurulan 2 kişinin hukuka göre işe alınmasına rağmen durdurulduğunu, Girne ve Lefkoşa Çarşı Şubesi’nde temizlikçi bulunmadığını, bankada bareminde topa gelenler için terfilerin açılmadığını, banka yönetim kurulunun “keyfi uygulamalarla” bankayı zarara uğrattığını savunarak, hükümete; “banka yönetim kuruluna atadığı insanlara sahip çıkması ve keyfi uygulamalar yapmalarına izin vermemesi” çağrısında bulundu.

KTAMS, 16 Mayıs’a kadar bu konular düzeltilmezse, banka yönetim kurulunu, “hukuku uygulamadığı ve bankayı zarara uğrattığı” için dava edeceğini, ayrıca grev dahil her türlü eylem hakkını hayata geçireceğini bildirdi.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, beraberindeki bir heyetle, Vakıflar Bankası Merkez Şube önünde basın açıklaması yaparak, bankada yaşanan sıkıntılara dikkat çekti ve banka yönetim kurulunu eleştirdi.

Kaptan, Vakıflar Bankası yönetiminin, ne çalışanı ne sendikayı ne de uyarıları dikkate aldığını, yasaları uygulamadığını ve keyfi uygulamalarda bulunduğunu savunarak, UBP döneminde işe alınan ve işten çıkarılan 23 kişiden 2 kişisinin hukuka uygun işe alındığını, ancak bu konuda sendikanın yaptığı uyarıların dikkate alınmadığını söyledi.

Girne şubesinde temizlikçi olmadığını, Lefkoşa’dan bir temizlikçi görevlendirilerek ve yolluk ödenerek temizliğe gönderildiğini, bankanın bu yollara zarara uğratıldığını; çarşı şubesinde temizlikçi bulunmadığını ve sıkıntı yaşandığını anlatan Kaptan, 16 Mayıs’a kadar bu konular düzeltilmezse banka yönetim kurulunu, hukuku uygulamadığı ve bankayı zarara uğrattığı için dava edeceklerini kaydetti.

Kaptan, çalışanların barem hizmetlerinde topa gelmesine rağmen önlerinin açılmadığını, bankanın bu konuyu KTAMS ile de görüşmediğini ifade ederek, çalışanların, daha fazla bu konuda tahammülünün kalmadığını kaydetti. KTAMS’ın çalışanlar ile toplantı yapacağını ve grev dahil her türlü eylem hakkını hayata geçireceğini söyledi.

Kaptan, hükümete de çağrıda bulunarak, banka yönetim kuruluna atadığı insanlara sahip çıkmasını ve keyfi uygulamalar yapmalarına izin vermemesini istedi.

KTAMS BASIN AÇIKLAMASI

Öte yandan KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd.’in bankacılık sektöründeki yeri ve mali durumu ile çok sağlam bir yapıya sahip olduğuna vurgu yapan Bengihan, bu sağlam yapının oluşmasında personelin özverisinin yadsınamayacak bir gerçek olduğunu vurguladı.

Bengihan, hem sendikanın, hem de banka personelinin banka içerisindeki iş barışının bozulmaması adına özverili ve anlayışlı davranışlarına karşın banka yönetim kurulunun son dönemde aldığı kararların bankadaki iş barışının bozulmasına zemin hazırlayacak nitelikte olduğunu savunarak, banka yönetim kuruluna şöyle seslendi:

“UBP kurultay döneminde personel yönetmeliğine aykırı bir şekilde bankaya istihdamlar olmuş ve bu yönetmeliğin hilafında alınan kişiler daha sonra  işten durdurulmuştur. Bizler de yönetmeliklerle yönetilen kurumların yasal mevzuat çerçevesinde hareket etmesini destekliyoruz. Ancak işten durdurulanlar içerisinde iki personel yönetmeliğe uygun olarak işe alınmış olup bu iki kişi için yapılan durdurmanın yanlış olduğunu gerek yazılı gerekse sözlü olarak banka yönetim kurulu başkanına bir çok kez bildirmemize rağmen, bu talebimiz, hiç bir şekilde dikkate alınmamıştır. Haksız bir şekilde işten durdurulan iki personel için 16 Mayıs tarihine kadar işlerine geri dönmesi yönünde banka yönetim kurulunun bir karar üretmemesi durumunda yargı yoluna başvuracağımızı;
Her yılsonu yapılan performans değerlendirme raporlarına göre olumlu sicil alan personele bir kademe ilerlemesi verilmektedir. Ancak hizmet sınıflarının sonuna gelmiş olan çalışanlar kademe ilerlemesinden yararlanamamaktadır. Bu noktada da Yönetim Kurulu başkanına, gerek sözlü gerekse yazılı olarak hizmet sınıflarının sonuna gelen çalışanlar konusunda açılım yapılmasını birçok kez talep etmemize rağmen, bizlere, yönetim kurulu olarak hiçbir çalışana bu yönde bir açılım yapılmayacağı söylenmiştir.

Bu sözleri tarafımıza bildiren yönetim maalesef yine bir önceki dönemlerde olduğu gibi sözünü tutmamış, eşit ve adil bir yönetim anlayışından uzak bir şekilde davranarak hizmet sınıfının sonuna gelmiş 35 personelden sadece 1 personele açılım yaparak, geriye kalan 34 kişiye yapılmaması kabul edilebilir değildir. Çalışanların geleceklerinin artık siyasi atanmış yöneticilerin iki dudağı arasında olmaması adına bir an önce banka yönetim kurulunu sendikamız ile istişare başlatarak hizmet sınıflarını netleştirmeye, adil bir performans yönetmeliği oluşturmaya ve banka organizasyon şemasını netleştirerek çalışanın motivasyonunu artıracak çalışmaları başlatmaya davet eder, sendikamız KTAMS’ın taleplerinin karşılanmadığı durumda her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.