1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTAMS BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
KTAMS BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

KTAMS BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

KTAMS Basin Açiklamasi Yapti

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) hayat pahalılığına karşı hükümetlerin önlem almaması, hükümetin protokol masasına oturmaması gerekçeleriyle başlattığı eylemlerini sürdürüyor.

KTAMS, bugün yapacağını duyurduğu Sivil Havacılık Dairesi’ne bağlı Ercan Havalimanı İtfaiye bölümündeki grevin Bakanlar Kururlu kararınca ertelenmesi üzerine bu sabah havalimanı girişinde basın açıklaması yaptı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Ahmet Kaptan, KTAMS’ın hükümete uzun bir süreden beridir çalışanların ne hissettiğini anlatmaya uğraştığını, ancak hükümetin yönetme erkinden uzak “yaptım oldu mantığı” ile hareket ettiğini ileri sürdü.

Kaptan, Ercan Havalimanı İtfaiye bölümündeki grevin ertelenmesini eleştirerek, mücadeleyi bugün noktalamadıklarını, sendikaya bağlı başka iş yerlerinde de eylemler yapılacağı söyledi.

Kaptan, hükümet sorunları çözene kadar çalışanın haklarını korumaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaptan’nın konuşmasının ardından Sendika Genel Sekreteri Güven Bengihan basın açıklamasını okudu.

Bengihan basın açıklamasında, Kamu Görevlileri Yasası’nın ilgili maddesini örnek göstererek, CTP-UBP hükümetinin yasaları çiğneyerek protokol masasını oluşturmadığını savundu.

Bengihan,  hükümeti uyarmak ve sendikalar ile diyalog kurarak çalışanların alım gücünü korumak adına bugün yapmayı planladıkları uyarı grevinin “faşizan bir anlayış ile yasaklandığını” söyledi.

Bengihan, “Diyalog yolu ile sorunları çözmek yerine yasakçı bir zihniyet ile hareket eden CTP-UBP hükümetini açıkça uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.