1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTAMS ESKİ KTHY ÇALIŞANLARININ HAKLARI İÇİN DAVA AÇTI
KTAMS ESKİ KTHY ÇALIŞANLARININ HAKLARI İÇİN DAVA AÇTI

KTAMS ESKİ KTHY ÇALIŞANLARININ HAKLARI İÇİN DAVA AÇTI

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), eski KTHY çalışanlarının şirkette çalıştıkları yılların maaşlarına intibak ettirilmemesi ve maaşlarından kesinti yapılıp primlerinin İhtiyat Sandığı’na yatırılmamasından yaşanan mağduriyete yönelik Yüksek İdar

A+A-

KAPTAN: “ÇALIŞANLARIN HAKLARININ GASP EDİLMESİNE GÖZ YUMMAYACAĞIZ”Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), eski KTHY çalışanlarının şirkette çalıştıkları yılların maaşlarına intibak ettirilmemesi ve maaşlarından kesinti yapılıp primlerinin İhtiyat Sandığı’na yatırılmamasından yaşanan mağduriyete yönelik Yüksek İdare Mahkemesi’nde 2 dava açtı.

Ahmet Kaptan başkanlığındaki KTAMS heyeti Avukatları Kemal Şentürkler ile birlikte bu sabah Yüksek Mahkeme Mukayyitliği’ne giderek dava dosyaladı.

KTAMS Başkanı Kaptan basına yaptığı açıklamada, ülkede kötü günlerden geçilmekte olduğunu belirterek, “Bir yandan kamusal alanlar, AKP patentli şirketlere peşkeş çekilirken diğer yandan çalışanların en önemli kazanımları olan sosyal güvenlik alanındaki hakları gasp ediliyor” dedi.

Çalışanların ihtiyat sandığı yatırımlarının maaşlarından kesilmesine rağmen zamanında yatırılmamakta olduğunu, bunu denetlemekle görevli olanların ise hukuksal sürece başvurması gerekirken yapmadığını ileri süren Kaptan, hükümetin atadığı direktörlerin ise daha ucuz kredi olduğu için çalışanların yatırımlarını kullanmakta olduğunu iddia etti.

“KTAMS olarak çalışanların haklarının gasp edilmesine göz yumamayız” diyen Kaptan, bunun için KTHY eski çalışanlarının haklarını koruyacaklarını, haklarından yapılan gaspı hukuk yoluyla onlara iade edeceklerini söyledi.

Özelleştirme Yasası’nda çalışanların çalıştıkları her yıla bir kademe ilerlemesi verilmesi gerekirken 14 yılla sınırlandırıldığını belirten Kaptan, 14 yılın üzerinde çalışmışlığı olanlara kademe ilerlemesi verilmediğini ifade etti.

Her iki konuda da Avukatları Kemal Şentürkler’in dava dosyalayarak hukuksal süreci başlattığını kaydeden Kaptan, ülkede yapanın yanına kalmaması gerektiğini, yargının önünde gerekli cezaları alması gerektiğini söyledi.

Avukat Kemal Şentürkler de bir soru üzerine 14 yılın üzerinde çalışmışlığı olan 450’ye yakın çalışan olduğunu belirtti.

KAYNAK:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.