1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTAMS İLE HEMŞİRELER VE EBELER SENDİKASI GREV UYARISINDA BULUNDU
KTAMS İLE HEMŞİRELER VE EBELER SENDİKASI GREV UYARISINDA BULUNDU

KTAMS İLE HEMŞİRELER VE EBELER SENDİKASI GREV UYARISINDA BULUNDU

KTAMS ile Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, hemşire münhallerinin ilan edilmesini ve YTKD Teşkilat Yasası Teknik Kurul çalışmalarının ivedi olarak devamını isteyerek, bu taleplerine olumlu cevap alamamaları halinde grev dahil tüm Anayasal haklar

A+A-

KTAMS ile Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, hemşire münhallerinin ilan edilmesini ve Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Teşkilat Yasası Teknik Kurul çalışmalarının ivedi olarak devamını isteyerek, bu taleplerine olumlu cevap alamamaları halinde grev dahil tüm Anayasal hakların kullanılacağını bildirdi.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ile Kıbrıs Türk Hemşire ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse imzasıyla Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye gönderilen yazıda, sıkıntılara dikkat çekildi.

Sendikalar taleplerini şöyle sıraladı:

“Sunulan sağlık hizmetinin yüzde 300 büyüdüğü, nüfusun yüzde 100 arttığı bir ortamda çalışan hemşire ve ebe sayısı 10 yıl önceye göre yüzde 35 azalmıştır.

Buna karşın ihtiyacı karşılayacak düzeyde olmasa da Paramedikal Hizmetleri Sınıfı III. Derece Yüksek Hemşire Kadrosu için 40 adet münhal ilan edilmiş ancak servislerde acil ihtiyaç olan Ebelik ve Hemşirelik Hizmetleri Sınıfı IV. Derece Hemşire kadrosu için münhal ilan edilmemiştir.

Bu durum kabul edilebilir olmayıp ivedilikle IV. Derece Hemşire kadrosu için münhal ilan edilmelidir.

3 yıldır sürmekte olan ve bir türlü sonuçlandırılamayan YTKD Teşkilat Yasası Teknik Kurul çalışmaları ivedi olarak kaldığı yerden devam etmeli ve sonuçlandırılmalıdır.”

Kaptan ile Köse, bakanlığa sundukları 2 maddeye yönelik taleplerine 5 Mart Çarşamba gününe kadar olumlu cevap almamaları halinde grev de dahil tüm Anayasal haklarını kullanacaklarını kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.