1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTAMS, KTÖS VE KTOEÖS YETKİLİLERİ ÇALIŞMA BAKANINI ZİYARET ETTİ
KTAMS, KTÖS VE KTOEÖS YETKİLİLERİ ÇALIŞMA BAKANINI ZİYARET ETTİ

KTAMS, KTÖS VE KTOEÖS YETKİLİLERİ ÇALIŞMA BAKANINI ZİYARET ETTİ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)yetkilileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ı ziyaret ederek İhtiyat Sandığı Yasası’nda değişik

A+A-

SENDİKALAR BAKAN GÜRPINAR’A İHTİYAT SANDIĞI DEĞİŞİKLİK YASA TASLAĞI SUNDU

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)yetkilileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ı ziyaret ederek İhtiyat Sandığı Yasası’nda değişiklik talebinde bulundu.

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan öğretmen ve memur sendikalarının İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu’nda temsiliyetini de içeren İhtiyat Sandığı Yasası’nda değişiklik içeren taslağı Bakan Gürpınar’a sundu.

Kaptan, yasa değişikliğinin erken biz zamanda geçirilerek yeni yönetim kurulunun 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren oluşması gerektiğini kaydederek, bu tarihe kadar bir sonuç elde edilememesi halinde CTP/BG-DP/UG hükümetinin bunu kabul etmediğini anlayacaklarını ve eylem planlarını ona göre şekillendireceklerini bildirdi.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da konuşmasında, İhtiyat Sandığı Yönetiminin yeniden gözden geçirilmesini haklı bir talep olarak gördüğünü, memur ve öğretmenlerin de Yönetim Kurulu’nda temsil edilmesi gerektiğini kaydetti.

Taslağı bakanlık olarak inceleyip, sendikalarla yeniden görüşerek ve tartışarak son şeklinin verilebileceğini söyleyen Gürpınar, en iyisini yapmaya çalışacaklarını fakat 1 Ocak tarihine yetişmeyebileceğini söyledi.

Mecliste bütçe görüşmelerinin arifesinde olunduğunu hatırlatan Gürpınar, bütçe görüşmeleri sonrası Meclis Genel Kurulu’nda yapılacak çalışmalar nedeniyle yasanın daha sonraki tarihlere kayabileceğini ifade etti.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de İhtiyat Sandığı’ndaki mevduatların sanki hükümetin malı gibi kullanıldığını savunarak, Devletin de şu an için İhtiyat Sandığı’na yüklü miktarda borcu bulunduğunu ve geri ödemediğini söyledi.

İhtiyat Sandığı’nın iyi bir şekilde yönetilmesi gerektiğini kaydeden Elcil, bugüne kadar yapılan yanlışların yönetim yanlışı olduğunu savundu.

Elcil ayrıca İhtiyat Sandığı yönetiminde olan kişilerin mal varlıklarının açıklanmasını talep ettiklerini bildirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.