1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTAMS YETKİLİLERİNDEN MÜSTEŞARA ÖNERİ
KTAMS YETKİLİLERİNDEN MÜSTEŞARA ÖNERİ

KTAMS YETKİLİLERİNDEN MÜSTEŞARA ÖNERİ

Ücretsiz olarak yararlanma,kadrosu kaldırılanlar... 17 maddeden oluşan önerilerini de yazılı olarak müsteşar Gür’e iletti, bazı öneriler şu şekilde;

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) yetkilileri, bugün Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür’ü ziyaret ederek sağlık alanındaki sorunları görüştü. KTAMS yetkilileri, görüşme sırasında 17 maddeden oluşan önerilerini de yazılı olarak müsteşar Gür’e iletti.            

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, öneriler, personelin çalışma koşullarının iyileştirilerek verimliliğin artırılması, vatandaşların daha kaliteli hizmet alabilmesinin sağlanmasını hedefliyor.

Öneriler arasında yer alan bazı talepler şöyle:

“Tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanması; Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm dairelerde açık olan kadroların ilk atama ve münhallerinin ilan edilmesi; hastanelerde ve sağlık ocaklarında güvenlik önlemlerinin artırılması; kadrosu kaldırılan Hemşirelik Okulu eğitmenleri ile ilgili belirsizliğin ortadan kaldırılması için gerekli düzenlemelerin yapılması; bazı ilaçların ithalinde yaşanan aksaklıkların ve düşük kaliteli ilaç ithal edilmesinden dolayı yaşanan sorunların giderilmesi; geçici statüde çalışan personele iş güvencesi sağlanması yönünde yasal düzenleme yapılması.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.