1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTAMS'TAN 192 SERVİSİ’NDE GREV UYARISI
KTAMS'TAN 192 SERVİSİ’NDE GREV UYARISI

KTAMS'TAN 192 SERVİSİ’NDE GREV UYARISI

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Telekomünikasyon Dairesi 192 Servisi’nde çalışan personele,

A+A-

SORUN ÇÖZÜLMEZSE PAZARTESİ GÜNÜ GREV YAPILACAK

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Telekomünikasyon Dairesi 192 Servisi’nde çalışan personele, vardiya ve rotasyon ödeneği verilmemesi nedeniyle bugün saat 10.00’da kurum önünde basın açıklaması yaptı.

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, sorunun 13 Haziran Pazartesi günü mesai bitene kadar çözülmemesi halinde 14 Haziran Salı günü 08.30-13.30 saatleri arasında 192 servisinde hizmet verilmeyeceğini ve saat 10.00’da basın açıklaması yapılacağını açıkladı.

Kaptan, hükümetin yaşanan sorunlara duyarlılık göstermediğini, yasa ve tüzükleri uygulatmak için sendikaların çaba harcadığını söyledi.

Vardiya ve rotasyon ödeneğine ilişkin tüzüğün uygulamada olduğunu anımsatan Kaptan, Telekomünikasyon Dairesi 192 Servisi’nde çalışan 21 personelin haklarını alamadığını, ödemelerinin yapılmadığını dile getirdi.

Kaptan, kurumun müdürünü eleştirerek, çalışanların haklarını vermediğini iddia etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün 33 gündür bakanlık görevinde olduğunu söyleyen Kaptan, randevu taleplerine cevap vermediğini belirtti.

Amaçlarının eylem veya grev yapmak olmadığını vurgulayan Kaptan, Anayasal eşitlik hakkının teslim edilmesini ve vardiya rotasyon ödeneğinin ödenmesini talep ettiklerini kaydetti.

Kaptan, yasa ve hukuka bağlı kalınmasını da istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.