1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTEV, 20’NCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
KTEV, 20’NCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

KTEV, 20’NCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Dans gösterileri ile başlayan etkinlik, Vakfın çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterisi ile devam etti;

A+A-

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (KTEV), dün akşam, 20’nci kuruluş yıldönümünü Gazeteciler Birliği Lokali’nde düzenlenen bir resepsiyonla kutladı.

Etkinliğe, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı. 

Dans gösterileri ile başlayan etkinlik, Vakfın çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterisi ile devam etti.

KTEV’in kuruluş yıldönümü etkinliğinde, Başkan Mustafa Özgü, geçmişte başkanlık yapmış Günay Çerkez ve Emine Çolak, kurucu üye İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve KTEV bursu almış Gülden Karakaya birer konuşma yaptı.

Etkinliğin sonunda, KTEV’in 25 burs sponsoruna, Tuncer Bağışkan’ın “Kıbrıs’taki Osmanlı, İslam ve İslamlaştırılmış Eserler” isimli kitabı hediye edildi.

ÖZGÜ: “ÜÇ BÖLGEDE OKUL”

KTEV Başkanı Mustafa Özgü, Vakfın kuruluşu hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında, yapılan çalışmaları ve katkıları, karşılaştıkları sorunları anlattı.

Özgü, üç bölgede tam teşekküllü okulu eğitim sistemine kanalize ettiklerini, birçok okulun altyapısına katkıda bulunduklarını, bini aşkın burs verdiklerini ifade etti.

KTEV’in yaşadığı sorunlara da değinen Özgü, en önemli gelir kaynaklarının okul kantinleri olduğunu, son dönemde Milli Eğitim Bakanlığı’nın kantinlerle ilgili farklı görüşleri olduğunu öğrendiklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrı yapan Özgü, “Umarım en kısa zamanda görüşme yaparız. Bu hayırlı işletmeciliğin önünü tıkamaz” dedi.

Özgü, çağdaş vakıflar yasasının en kısa zamanda çıkarılmasını da istedi.

ÇERKEZ: “DAHA İYİ ŞARTLAR İÇİN ÇALIŞTIK”

KTEV eski başkanlarından Günay Çerkez, iki dönem başkanlık yaptığını, ekibi ile birlikte Vakfın temellerini attıklarını söyleyerek, çocukların daha iyi şartlarda okuması için yardımlarda bulunduklarını belirtti.

ÇOLAK: “HERKES DESTEK VEREBİLİR”

KTEV eski başkanlarından Emine Çolak, Vakfın geniş alanda faaliyet gösterdiğini, halkın sadece maddi değil farklı alanlarda yardım ve katkılar yapabileceğini belirterek, herkese destek verme çağrısında bulundu.

KTEV’den bursa alarak eğitim gören Gülden Karakaya da burs alma sürecini anlattı.

TALAT: “DEVLET VAKFA YARDIMCI OLMALI”

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise, KTEV’in çağdaş ve yaşayan vakıfların en önde geleni olduğunu belirtti.

Vakfın kuruluşunda, her görüşten insanların yer aldığını, Vakfın önemli işler yaptığını ifade eden Talat, KTEV’in devletin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapması gereken işleri yaptığını söyledi.

Devletin, Vakfa yardımcı olması gerektiğini kaydeden Talat, yaşanan sıkıntıların giderilmesi adına gereken adımların atılmasını istedi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.