1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTEZO GÜZELLİK UZMANLIĞI EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
KTEZO GÜZELLİK UZMANLIĞI EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

KTEZO GÜZELLİK UZMANLIĞI EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile gerçekleşen yetişkin meslek eğitimlerinde ilk etapta, tırnak teknisyenliği eğitimi başlarken, güzellik uzmanlığı, kuaförlük ve berberlik eğitimleri

A+A-

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile gerçekleşen yetişkin meslek eğitimlerinde ilk etapta, tırnak teknisyenliği eğitimi başlarken, güzellik uzmanlığı, kuaförlük ve berberlik eğitimleri için hazırlıklarda son aşamaya gelindiği bildirildi.

KTEZO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 18 yaş üstü meslek edinmek isteyen, kalfalık belgesi veya ustalık belgesi almak isteyen, ayrıca meslek değiştirmek isteyen kişilerin Yetişkin Eğitim Merkezi’ne kayıtları sürüyor.

Detaylı bilgi için KTEZO’ya, 225 8235 veya 225 8236 numaralı telefonlara başvurulabiliyor.

İşyeri açmak için ilgili yasa kapsamında olan meslek dallarında, ustalık belgesi zorunlu kılınıyor.

Ustalık belgesi için, Yetişkin Eğitim Merkezi’nde aşçı, servis elemanı, barmen, kuaförlük, güzellik uzmanlığı, grafiker, oto mekaniker, elektrik ve elektronik, berber, soğutma ve iklimlendirme, matbaa gibi birçok meslek alanında eğitim alınabiliyor.

Ayrıca, başvuracak kişiler, belirtilen alanlar dışında istedikleri meslek dallarını da kayıtlar sırasında belirtip o alanlarda da eğitim talep edebiliyor.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.