1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTEZO: İŞYERLERİNİN YARISI YASAYA AYKIRI
KTEZO: İŞYERLERİNİN YARISI YASAYA AYKIRI

KTEZO: İŞYERLERİNİN YARISI YASAYA AYKIRI

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Lefkoşa Türk Belediyesi ve Sanayi Dairesi işbirliğinde Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde uyguladığı denetimler sonunda hazırladığı raporu açıkladı

A+A-

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Lefkoşa Türk Belediyesi ve Sanayi Dairesi işbirliğinde Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde uyguladığı denetimler sonunda hazırladığı raporda, işyerlerinin yarısının Sanayi Bölgesi Yasası’na aykırı olduğunu saptadı..

Oda Başkanı Hürrem Tulga, 419 işyerinden 219’unun denetlendiğini ve 419 işyerinin yaklaşık yüzde 50’sinin Organize Sanayi Bölgesi Yasası’na aykırı olduğunun tespit edildiğini, bunun ise ülkedeki keyfiliği ve plansızlığı göstermek açısından önemli olduğunu ifade etti.

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası raporunda, sorunların çözülebilmesi amacıyla süratle bir komisyon kurulması gerektiği vurgulandı.

Raporda Kayıt dışılığın önlenebilmesi ve işyeri envanterinin gerçek anlamda belirlenebilmesi amacıyla, mevzuata uygun olarak oda üyelikleri olmadan hiçbir işyerine izin vermemesi çağrısında da bulunuluyor.

BRT

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.