1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTEZO VE TSE’DEN İŞBİRLİĞİ...
KTEZO VE TSE’DEN İŞBİRLİĞİ...

KTEZO VE TSE’DEN İŞBİRLİĞİ...

Türk Standartları Enstitüsü’nün deneyimlerinden yararlanarak esnaf ve zanaatkar niteliği taşıyan işyerlerinde Avrupa Birliği ...

A+A-

Türk Standartları Enstitüsü’nün deneyimlerinden yararlanarak esnaf ve zanaatkar niteliği taşıyan işyerlerinde Avrupa Birliği standartlarında üretim ve hizmet kalitesinin sağlanması için çalışma yapılmasına ve bu çalışmanın ilk etapta belirlenecek sektörlerde pilot uygulama olarak başlatılmasına karar verildi.

Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Şentürk ve beraberindeki heyet Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) yetkililerini ziyaret ederek, yapılabilecek işbirliklerini görüştü.

TULGA

KTEZO’dan verilen bilgiye göre, toplantıda konuşma yapan Oda Başkanı Hürrem Tulga, ülkede üretim ve hizmet kalitesinin artırılması için işletmelerin standartlara uygun ürün ve hizmet vermesi gereğini vurgulayarak konunun tüketici haklarını da koruması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Tulga, bu konuda ülkede büyük bir yasal boşluk bulunduğunu ve bu durumun gerekli mevzuatlarla birlikte bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.

ŞENTÜRK

TSE Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Şentürk ise konuşmasında üretim yapan ve hizmet veren işyerlerinin daha kaliteli hizmet vermesi ve günümüz ekonomik koşullarında rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması açısından uluslararası standartlara uygun bir zeminin oluşturulmasının gerekliliğine işaret etti.

Şentürk ayrıca, söz konusu koşulların sağlanmasında KKTC’de yasal bir zeminde hızla gerekli düzenlemelerin yapılarak hayata geçirilmesinin işletmeler kadar tüketici haklarının korunması açısından da çok önemli olduğunu ifade etti.

Şentürk, işyerlerinin belirli bir standardizasyona kavuşturulmasıyla fiziki koşulların, güvenliğin, hijyen koşullarının bir disiplin altına alınabileceğini ve konunun işyerlerinin yasal olarak uyması gereken şartlardan bağımsız değerlendirilmeyeceğini belirtti.

Toplantıda, bu konudaki farkındalığın yaratılması için sektörel bazda teknik komiteler oluşturulmasına, sektörlere yönelik eğitim çalışmalarının yapılmasına ve TSE ile KTEZO işbirliğinde çeşitli sempozyumlar düzenlenmesi için çalışma başlatılmasına karar verildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.