1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTEZO, “YAPILMASI GEREKEN YAPILDI"
KTEZO, “YAPILMASI GEREKEN YAPILDI"

KTEZO, “YAPILMASI GEREKEN YAPILDI"

KTEZO bilançoların güncellenmesi ve tahsili geçmiş alacakların tahsilinin kolaylaştırılmasıyla ilgili kararnamenin,

A+A-

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, (KTEZO) bilançoların güncellenmesi ve tahsili geçmiş alacakların tahsilinin kolaylaştırılmasıyla ilgili kararnamenin çıkmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Oda Başkanı Hürrem Tulga yazılı açıklamasında, yasanın başına gelenlerden sonra sorunun çözülmesi için hükümetin devreye girmesi gerektiğini ve olması gerekenin Yasa Gücünde Kararname çıkarılması olduğunu belirttiklerini anımsattı.

Tulga, Bakanlar Kurulu’nun işi daha fazla uzatmadan gerekli siyasi iradeyi gösterdiğini ve farklı kesimlerden on binlerce kişiyi doğrudan rahatlatacak ve devlet ile yerel yönetimlerin gelirini artıracak bu kararnameyi çıkardığını söyledi.

“Sürecin uzaması sırasında ne kadar eleştirel olursak olalım, meselenin toplumsal bir zeminde çözüme kavuşturulması noktasında gerekli takdiri göstermek de boynumuzun borcudur” diyen Tulga, kararnamenin ayrıntılarının Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra kamunun ilgili tüm kesimleri ayrıntılı bir şekilde kitle iletişim araçlarıyla bilgilendirmesinin de bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

“Hükümetin bu süreci bir iç mesele haline getirmeden çözebilmesinin önemine vurgu yapmak isteriz” diyen Tulga, uyumlu ve sonuç odaklı davranılmasını istediklerini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.