1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTFF HEYETİ BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ’I ZİYERET ETTİ
KTFF HEYETİ BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ’I ZİYERET ETTİ

KTFF HEYETİ BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ’I ZİYERET ETTİ

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) heyeti, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret etti.

A+A-

DENKTAŞ’IN MECLİS’TEKİ KONUŞMASI İÇİN TEŞEKKÜR EDEN SERTOĞLU: “BİZİM BUGÜNE KADAR SÖYLEDİKLERİMİZİN ÖZETİYDİ”

DENKTAŞ : “KARARLA  İLGİLİ HİÇ YÖNLENDİRME YAPMADIM,  GÖRDÜĞÜM SAKINCALARI DİLE GETİRDİM”

“BENİM  ÜZERİNDE ISRARLA  DURDUĞUM KONU EŞİTLİK İLKESİNİN GÖZÖNÜNDE BULUNDURLMASIDIR”

“FEDERASYON BAŞKANI’NI GÖREVDEN ALACAĞIM SÖYLENTİLERİ HAYAL... FEDERASYON ÖZERKTİR KARARLARINI GENEL KURULU ALIR”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) heyeti,  Başbakan Yardımcısı  Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret etti.

Hasan Sertoğlu başkanlığındaki KTTF heyeti  ziyarette, Kıbrıs Türk futbolunun uluslararası alana açılması amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında yaşanan gelişmeleri aktararak, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın konuyla ilgili görüş ve önerilerini aldı.

SERTOĞLU

Ziyarette ilk sözü alan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, bugün Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda konuyla ilgili  yaptığı konuşma nedeniyle Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a teşekkür ederek, “Sayın Bakan’ın Meclis kürsüsünden söyledikleri bizim ilk günden son güne kadar söylediklerimizin özetiydi” diye konuştu.

Sertoğlu,  çok zor bir sürecin ikinci bölümüne geçtiklerini belirterek, herkesle  konuyu istişare edeceklerini ifade etti.

Sertoğlu, her şeyi yüzde yüz  doğru yaptıkları gibi bir iddiaları olmadığını, acımasızca yapılan eleştirilerin kendilerini rahatsız ettiğini  ve bazen cevap vermek  durumunda kaldıklarını kaydetti.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da,  önemli bir süreç yaşandığını, bu nedenle özellikle medyanın çok dikkatli olması gerektiğini, medyada siyasal dürtülerle veya farklı nedenlerle kişisel yorumlar yapıldığını  kaydetti.

Denktaş, FIFA ve  UEFA kuralları içerisinde futbolun önünün açılması için bir girişim yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Bu girişim devam ederken, yanlış gördüğüm, eksik gördüğüm, hatalı gördüğüm gelecekte bize zararı dokunur diye düşündüğüm  ne varsa direkt olarak muhataplarıma aktardım. Bunu yaparken ‘şu karar çıksın, bu karar  çıksın’ diye yönlendirme yapmam hiç söz konusu olmadı.”

Federasyon Başkanı’nı  görevden almaya çalıştığıyla  ilgili yorumlar yapıldığını söyleyen Denktaş,   “Bütün bunlar, o yazıyı yazanın hayal ürünüdür” dedi.

Denktaş, özerk bir federasyon başkanının ya istifa ederek ya da genel kurulun seçmemesi halinde görevden ayrılacağını hatırlatarak, “Dolayısıyla bu tür girişimlerimiz olmadı” dedi.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, süreçte ısrarla üzerinde durduğu konunun eşitlik ilkesinin göz önünde bulundurulması olduğunu ifade ederek, kendisinin devletler arası temaslarda da buna büyük önem verdiğini söyledi.

Denktaş, yürütülen süreçte eşitlik ilkesinin dikkatle korunması gerektiğinin altını çizerek, “Rum da saygı göstermeli, biz de onun eşitliğine saygı göstermeliyiz” dedi.

Futbol kulüplerin eşitlik ilkesi üzerinde önemle durdukları bilgisini aldığını ve bunun devam etmesi gerektiğini söyleyen Denktaş,  karşılıklı suçlama getiren yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğini vurguladı ve “Birbirimize güvenmeden bu süreci yürütmek sadece bize zarar verir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş bir soruya verdiği yanıtta da, Türkiye’deki futbol takımlarının Güney Kıbrıs’ta yapacakları maçlarda  Ercan Havalimanı’nı kullanmaya zorlamaları gerektiğini belirterek, bir kaç kez yapılacak denemeyle bu kapının açılacağını belirtti.

Denktaş, Türkiye’deki futbol takımlarının kendi hakemleriyle birlikte KKTC’ye gelerek antrenman maçı veya dostluk maçı yapabileceklerini,  belirterek, “Çekinceleri var. Ancak bu çekinceleri atmaları gerekir” dedi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.