1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTFF İLE KOP ARASINDA
KTFF İLE KOP ARASINDA

KTFF İLE KOP ARASINDA

tehlikelere gebe olduğunu ileri sürdü.

A+A-

Tanınmış Rum avukatlardan Kris Triantafillidis, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu(KOP) arasında Zürih'te imzalanan geçici anlaşma metninin, tehlikelere gebe olduğunu ileri sürdü.

Alithia gazetesi spor eki, Triantafillidis’in geçici anlaşma metnini inceledikten sonra değerlendirmelerde bulunduğunu yazdı.

Habere göre Triantafillidis ortaya çıkan tüm bu konunun, geniş zamanda, futbol ve genel olarak ülke için olumsuz sonuçlara sahip olacağını savundu.

Bu anlaşmanın tehlikelere gebe olduğunu ileri süren Triantafillidis, KTFF’nin ve kulüplerin faaliyetlerinin, (örneğin, yabancı takımları, “Kıbrıs Cumhuriyeti toprağı olan” Kuzey’e maç yapmaya davet edip Kıbrıslı Türk takımlarla oynamasının mümkün olması gibi), meşruiyete sahip olması yönünde olduğunu ileri sürdü.

Triantafillidis, Kıbrıs sorununun çözümlenmemesi durumunda bir sonraki adımın Kıbrıs Türk takımlarının FIFA ve UEFA organizasyonları ve diğer organizasyonlar çerçevesindeki kupa ve diğer müsabakalara katılmasının olabileceğini de savundu.

Triantafillidis, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakereler hassas bir aşamada iken, Kıbrıslı Türklerin futbolunun meşrulaştırılmasını değil, sonucun görülmesi gerektiğini ileri sürdü.

“KIBRIS AKADEMİK DİYALOG” DERNEĞİ’NDEN KTFF İLE KOP’A TEBRİK

Alithia gazetesi bir başka haberinde, “Kıbrıs: Akademik Diyalog” Derneği’nin, Zürih’te imzalanan geçici anlaşma metni ile Kıbrıs futbolunun birleştirilmesi gidişatına yönelik attıkları adımlar nedeniyle KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile KOP Başkanı Kostakis Kutsokumnis’i tebrik ettiğini yazdı.

Habere göre söz konusu Dernek ayrıca anlaşmayı onayladıkları için KTFF ile KOP yönetim kurulları üyeleri ile federasyonların genel kurullarındaki futbol kulübü temsilcilerine yönelik tebriklerini de sundu.

Dernek ayrıca bu anlaşmanın hayata geçirilmesine destek vermeleri için de iki toplum liderine ve iki toplumdaki sivil toplum örgütlerine de çağrı yaptı.

KIBRIS FUTBOLU BBC’DE

Öte yandan Politis gazetesi BBC televizyonunun, KTFF ile KOP arasında imzalanan geçici anlaşma metni konusunda haber yaptığını ve anlaşmanın1955’ten sonra Kıbrıs futbolunun yeniden birleştirilmesini amaçladığına atıfta bulunduğunu yazdı.

Habere göre söz konusu haberde KTFF Dış İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı ile KOP Başkanı Kostakis Kutsokumnis’in açıklamaları da yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.