1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KTFF İLE KOP ARASINDA İMZALANAN ANLAŞMA…
KTFF İLE KOP ARASINDA İMZALANAN ANLAŞMA…

KTFF İLE KOP ARASINDA İMZALANAN ANLAŞMA…

TFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi adına anlaşma imzaladıkları Rum Futbol Federasyonu ile,

A+A-

KTFF BAŞKANI SERTOĞLU: “KOP İLE SIKINTILARI ÇÖZEMİYORUZ. FIFA VE UEFA İŞİN İÇİNE GİRMELİ”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi adına anlaşma imzaladıkları Rum Futbol Federasyonu (KOP) ile görüşmelerde bazı sıkıntıların yaşandığını ifade ederek, bu sıkıntıların aşılması adına UEFA ile FIFA’yı göreve çağırdı.

Sertoğlu, UEFA ve FIFA’ya, sürece dahil olmaları için mektup gönderdiğini belirterek, son dönemde KOP ile hiçbir şey konuşamadıklarını, sadece yazışmalar yaptıklarını, diyaloglarının kopmadığını ancak üyelik konusundaki sıkıntıları aşamadıklarını kaydetti ve daha önce “üye olun da konuşalım” diyen KOP’un, şimdi “üyelik başvurusu yapın da değerlendirelim” dediğini dile getirdi.   

Hasan Sertoğlu, Zürih’te imza koydukları anlaşmanın arkasında olduğunu, kendilerine düşen ev ödevini yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek, ülke futbolu için ada içerisinde üzerine düşen tüm görevleri yerine getirdiğine inandığını, bu yüzden uluslararası adımların ve açılımların yapılamaması durumunda bu görevde durmasının anlamı olmayacağını söyledi.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında, KOP ile yaşanan süreci ve son gelişmeleri değerlendirdi.

Sertoğlu, ülke gençliği, sporcuları ve vatandaşlar için uluslararası spor organizasyonlarının öneminin ve gerekliliğinin son yapılan ralli organizasyonuyla bir kez daha görüldüğünü belirterek, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu tip uluslararası spor etkinliklerinin artacağına inandığını kaydetti.

Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı koyan herkese teşekkür eden Sertoğlu, kendilerinin de, uluslararası spor organizasyonlarının ülke gençliğine yaptığı katkıların bilinciyle KTFF olarak KOP ile bir süreci başlattıklarını vurguladı.

Sertoğlu, uluslararası sporların siyasetin dışında olduğunu, bu etkinliklerin sürmesi gerektiğini, uluslararası etkinliklerin ülkeye gelmesinde spor camiası ve basının büyük rolü olduğunu ifade ederek, tüm spor dallarında gençlerin açılımının devamını temenni etti.

KOP sürecinde KTFF olarak çok eleştirildiklerini, ancak bu eleştirilere rağmen süreci sürdürdüklerini ve herkesin bu çalışmaların doğru olduğunu gördüğünü belirten Sertoğlu, “Gençliğin geleceği her şeyden önemlidir. Vatan millet Sakarya mantığıyla gidemeyiz. Uluslararası kurallar ve hukuk herkes için geçerlidir. Sporcularımız her alanda dünyayla buluşacak” dedi.

KOP ile yaşanan süreçte üyeliği bile kabul ettiklerini ve anlaşmaya imza attıklarını, bu imzasının da arkasında olduğunu; 5 Kasım 2013’te imzalanan anlaşmanın ardından birçok kez görüşmeler ve yazışmalar yaptıklarını, ancak son zamanlarda sıkıntılar yaşadıklarını ve bu sıkıntıları çözemediklerini ifade eden Sertoğlu, KOP’un daha önce “üye olun da konuşalım” dediğini, ancak şimdi “üyelik başvurusunu yapın da değerlendirelim” dediğini kaydetti.

Sertoğlu, KOP ile sıkıntıları çözemediklerini, diyaloğun kopmadığını ancak sadece yazıştıklarını, üye olmayı kabul etmelerine rağmen taktiğin değiştiğini, tüm süreç iyi giderken tersine dönüş başladığını anlatarak, “Bizce artık FIFA ve UEFA’ya görev düştü, artık sürece dahil olmaları gerekmektedir. Biz de bu düşünceyle FIFA ve UEFA’ya mektup gönderdik göreve çağırdık” dedi.

KOP’un bu mektuptan rahatsızlık duyduğunu ancak karşı olduğu konuları açıklamadığını, konuşmadığını ifade eden Sertoğlu, ülke futbolunda üzerine düşen her şeyi yaptığına inandığını, uluslararası bu girişimin olmaması durumunda bu görevde daha fazla kalmasının anlamsız olduğunu söyledi.

Sertoğlu, önümüzdeki hafta başlayacak 2014-2015 futbol sezonunda hakemlerin, dünya kupasında kullanılan köpük uygulamasına geçeceğini ve KKTC Futbol Liginde de bu uygulamanın yapılacağını kaydetti, yeni sezonda tüm kulüplere ve camiaya başarılar diledi.

Yenicami ile Lefke arasında oynanan kupa maçında çıkan “üzücü” olayları da değerlendiren Sertoğlu, bu konuda suçlu aramadıklarını, aranan şeyin; artık bu olayların olmaması gerektiği olduğunu belirterek, bunu herkesin elbirliğiyle önlemesi gerektiğini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.