1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KTFF-KOP GÖRÜŞMESİNİ DESTEKLİYORUZ”
“KTFF-KOP GÖRÜŞMESİNİ DESTEKLİYORUZ”

“KTFF-KOP GÖRÜŞMESİNİ DESTEKLİYORUZ”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği,Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi, Kıbrıslı Türklerin futbolla dünyaya açılmasının sağlanması ve adada barışa katkıda bulunulması amacıyla yürütülen girişimleri desteklediğini belirtti.

A+A-

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun, Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi, Kıbrıslı Türklerin futbolla dünyaya açılmasının sağlanması ve adada barışa katkıda bulunulması amacıyla yürüttüğü girişimleri desteklediğini belirtti.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven yaptığı açıklamada, FIFA ve UEFA yetkilileriyle KTFF ve KOP yetkililerinin 5 Kasım’da Zürih’te yapacakları toplantının olumlu sonuçlanması ve adada futbolun birleştirilmesinin Kıbrıs Türk Futbolu’nun gelişmesine büyük katkı  sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

“Futbolda varolan ve ambargolar altında, kendi kabuğu içinde yürütülmeye çalışılan sistemin sürdürülebilir olmadığı anlaşılmıştır” diyen Güven, gençlerin dünyaya açılmasına ve yeteneklerini göstermelerine fırsat verecek bir yeniden yapılanmanın önünü açacak bu tür diyalog girişimlerini her zaman olumlu bularak desteklediklerini ve desteklenmeye de devam edileceklerini vurguladı.

Önümüzdeki günlerde, Kıbrıs’ta her iki tarafın kabul edebileceği bir anlaşmaya varılması amacıyla yıllardır sürdürülen toplumlararası görüşmelere yeniden başlanacağını da anımsatan Güven, Futbol konusunda atılacak olumlu adımların, toplumlararası görüşmelere de ivme katacağı ve olumlu katkı sağlayabileceği düşüncesinde olduklarını söyledi.

Güven, “Diyaloğun sorunların çözümlenmesinde en temel unsur olduğu düşüncesiyle iki futbol federasyonunun görüşmesini desteklediğimizi bir kez daha yinelerken, tüm basın mensuplarını,  spor yazarlarını ve ilgili tüm kesimleri süreci olumsuz etkileyecek davranışlardan kaçınmaya ve destek vermeye çağırırız” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.