1. HABERLER

  2. SPOR

  3. "KTFF TANINAMAZ!"
"KTFF TANINAMAZ!"

"KTFF TANINAMAZ!"

"Sertoğlu'nun cesaretine hayranım!"

A+A-

“KTFF’NİN KOP’A KATILIM KONUSUNDAKİ NİYETİ CİDDİ… SERTOĞLU’NUN CESARETİNE HAYRANIM”

Güney Kıbrıs’taki “Kıbrıs Futbol Federasyonu” (KOP) Başkanı Kostas Kutsokumnis, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) uluslararası alanda özerk tanınmasının mümkün olmadığını; bunun, ancak ve yalnızca KOP bünyesinde olabileceğini söyledi.

Kutsokumnis, KOP’a katılım konusundaki niyeti ciddi olan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun, Kıbrıs Türk toplumunun futbolu ve gençleri için en iyisini yapma isteği ve cesaretine hayran olduğunu kaydetti.

Politis gazetesinin haberine göre Kutsokumnis, ANT1 televizyonuna dün yaptığı açıklamalarda, KTFF’nin UEFA, FIFA ve KOP’a gönderdiği mektupların, alınan kararın ciddiyetini ortaya koyduğunu belirtti.

Habere göre, Kutsokumnis, bir sonraki aşamada bir komite kurulacağını ve günlük olarak, aralarında Kıbrıslı Türk futbol takımlarının KOP bünyesine alınmasıyla ilgili maddenin de bulunduğu “henüz tamamlanmamış olan 2014 yılı ön anlaşmasının” üzerinde çalışacağını söyledi.

Kutsokumnis, Kıbrıs Türk futbol takımlarının Rum liglerine katılımı olasılığıyla ilgili olarak ise, Güney Kıbrıs’taki Yerel Federasyon Konfederasyonları usulünde bir yöntem izleneceğini; yani KOP’un denetimi olacağını ancak içişlerine karışmayacağını ifade etti.

Kıbrıslı Türklerin de istediği gibi, şampiyon Kıbrıs Türk takımının, KOP şampiyonlar ligine veya KOP bünyesindeki herhangi bir kuruma katılma olasılığı konusunda ise Kutsokumnis, bunun, bugünkü koşullarla oldukça zor bir şey olduğunu, bunun sebebinin de güvenli ve kendilerinin müdahil olmak istemediği siyasi sebepler olduğunu söyledi.

AKEL: “KTFF’NİN KARARI ÇOK ÖNEMLİ”

Bu arada, Haravgi gazetesi de, AKEL’in, KTFF’nin KOP’a katılımıyla ilgili değerlendirmelerde  bulunduğunu yazdı.

Habere göre AKEL, KTFF’nin aldığı bu kararın çok önemli bir karar olduğunu; Kıbrıslı Türk toplumunun içinde yaşadığı oldukça zorlu şartlar göz önünde bulundurulduğunda, kararın ehemmiyetinin anlaşılabileceğini kaydetti.

Haberde, KTFF’nin KOP’a katılım niyetinin, iki toplum arasındaki işbirliğine de katkı koyacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.