1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KTFF'DEN RADİKAL KARAR!
KTFF'DEN RADİKAL KARAR!

KTFF'DEN RADİKAL KARAR!

KTFF'den radikal karar!

A+A-

 

45 gün içinde mevcut sorunların çözülmemesi durumunda KOP’a üyelik başvurusu yapılacak.

Kıbrıs Türk Futbol Federtasyonu Olağanüstü Genel Kurulu dün akşam gerçekleştirildi.

Genel kurulda zaman zaman yüksek sesli konuşmalar yapılırken kulüp başkanlarının büyük çoğunluğu “futbola ara verme” fikrine sıcak bakmadıklarını dile getirdiler.

Genel kurulun açılışından sonra kulüp başkanları sıra ile söz alarak fikir ve önerilerini genel kurulun ve divanın bilgisine getirildi.

Konuşmaların son bölümünde Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı genel kurula hitaben yaptığı etkileyici konuşmada sonunun etrafından dolaşıldığını ve sorunun üzerine kimsenin gitmediğini belirtti. Bıçaklı “sorunu çözmek istersek sorunun etrafından dolaşmayacağız. Sorunu çözmek için direk sorunun üzerine gitmeliyiz” dedi.

Arslan Bıçaklı konuşmasında devlete de sitemde bulunarak “spor bakanının işi ne? Ortada bir sorun varsa çözülmelidir bunu da bakanlık el atarak birlikte çözmelidir” dedi. Bıçaklı sorunun tanınmama olduğunu söyleyen kesimler olduğunu ancak tanınmamanın çözümünün bir haftada çözülebileceğini vurgulayarak “gideriz KOP’a üye oluruz ve tanınırız” dedi.

Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı sorunların bir ay içinde çözülmemesi durumunda aynı gündem maddeleriyle yeniden toplanarak KOP’a üyelik de dahil olmak üzere radikal kararlar alınmasıni önerdi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu siyasilerin dediği gibi kapsamlı çözüme kadar kendi dertlerine çare aradıklarını belirterek “bunun çözümü de Uluslar arası tanınmışlığı olan kurumlardır” diyerek KOP üyeliğini işaret etti.

Hasan Sertoğlu İngiliz Yüksek Komiseri’nin bir açıklamasında Kuzey üzerindeki ambargoların kaldırılması yönünde adım atılması gerektiği yönündeki açıklamasına atıfta bulunarak “çağrı yapıyorum. Gelin ambargoları spordan başlayarak kaldırın. Bu gençliğin önünü açın” dedi.

Hasan Sertoğlu bazı kesimlerin kendisini eleştirdiğini belirterek “geçmiş dönemde federasyonun halini çok iyi bilirsiniz. Şimdi hangi durumda olduğunu da görürsünüz. Geçmiş yönetim bu ülke gençliğinin geleceğini çaldı. Hırsızdırlar. Bazıları da buna “üç beş kuruş da siz alın” dendiği için ses çıkarmadı. Onlarda hırsızdır” diyerek sert tepki gösterdi. Bu açıklamaların ardından salondakiler sertoğlunu alkışlayarak destekledi.

Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu genel kurulda sorunların giderilmesi için adım atıldığını belirterek bu konuda 45 gün beklemeyi önerdi..KKTC Spor Bakanlığı ile TC Spor Bakanlığı arasında görüşme yapılarak ülkemiz futbolcularının Türkiye Ligleri’ne kulüpleri mağdur ederek transferiyle ilgili olarak 45 gün içinde bir sonuca ulaşılamaması durumunda KOP’a üyelik başvurusu yapmak için genel kuruldan onay istedi.

Hasan Sertoğlu’nun “45 gün içinde sorunun çözülmemesi durumunda KOP’a üyelik başvurusu yapılması” önerisi kulüpler tarafından oy çokluğu ile onaylanırken genel kurula katılan 31 kulübün 28’i kabul oyu kullanırken Çetinkaya, Yenicami ve Binatlı temsilcileri çekimser oy kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.