1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTFF’NİN ONAYI RUM BASININDA
KTFF’NİN ONAYI RUM BASININDA

KTFF’NİN ONAYI RUM BASININDA

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) arasında Zürih’te imzalanan anlaşmanın dün

A+A-

UM GAZETELERİ ZÜRİH’TE İMZALANAN METNİN DEĞİŞMEYECEĞİNİ YAZDI

SİMERİNİ “SERTOĞLU’NUN KULLANDIĞI KELİMELERİN ARKASINDA ‘ZÜRİH’TEKİ ÖN ANLAŞMAYA İLİŞKİN İMAJ YARATMA OYUNU VAR’ YORUMU YAPTI

KOP, KONU HAKKINDA RESMİ BİLGİLENDİRME BEKLİYOR

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) arasında Zürih’te imzalanan anlaşmanın dün KTFF Genel Kurulu’nda 43 kulüp başkanı tarafından oy birliği ile onaylanması haberi, Rum basınında da yer aldı.

Rum basını, özellikle ilgili habere spor sayfalarında yer vererek KTFF’nin, Zürih’te imzalanan geçici anlaşma metnini, Genel Kurulu’nda onayladığını yazdılar.

Fileleftheros gazetesi spor eki “Zürih’te İmzalananlar, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı’nın İcraatlarını Onaylamasına ve Müzakerelere Başlaması Konusunda Ona Yetki Vermesine Karşın Değişmeyecek-FIFA ve KOP Geçici Taslak Metnin Yeniden Görüşülmesi Sürecine Girmeyecek” başlıklı haberinde KTFF üyesi kulüplerin, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun icraatlarına “evet” dediğini ancak ilgili tarafların imzasının bulunduğu, anlaşmaya varılanların ötesinde bir şeyin değişmesinin mümkün olmadığını savundu.

KTFF’ye atıfta bulunarak imzaların ardından manevra yapmak istediği anda oyunu zaten kesin olarak kaybettiğini ileri süren gazete, bundan sonra yapmayı arzuladığı herhangi bir faaliyetin “boşluğa düşeceğini” zira FIFA ile KOP’un, bu konuyu (taslak metin) yeniden görüşmeye niyetli olmadığını savundu.

Gazete işin özünün, Zürih’te imzalananların- ki bu KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’na da vurgulandı ve FIFA tarafından kendisine mektup gönderildi- değiştirilmeyeceğinin olduğunu ileri sürdü.

Gazete ayrıca “Kıbrıslı Türklerin, 5 Kasım tarihinde Zürih’te görüşülenleri ve üzerinde anlaşmaya varılanları değiştirmek ve sabote etmeye yönelik siyasi ve diplomatik açıdan top sürmesinin, karşılık bulmayacağı” yorumunda bulundu.

Gazete “Kıbrıs Türk tarafının, bugünkü tutumuyla, anlaşmayı kabul etmediğini ve bu nedenden dolayı da tüm konu üzerinde devamlılığın olmasının beklenmediğini” de ileri sürdü.

Haravgi gazetesi, KTFF’nin geçici anlaşma metnini onaylaması haberini “Kıbrıslı Türkler Tarafından Oy Birliğiyle Anlaşmanın Onaylanması” başlığıyla aktardı.

KTFF’nin onayının ardından, Rum Futbol Federasyonu’nun (KOP) izahatının beklendiğini yazan gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak KOP’un, Kıbrıslı Türk kulüplerinin, geçici anlaşma metnini onaylamadığı KTFF Başkanı’na, anlaşmayı Kıbrıs Türk kulüplerinin yararına değiştirmesi yetkisi verdiği şeklindeki haberler ışığında KTFF Genel Kurulu’nda neyin onaylandığı konusunda bilgilendirmeyi beklediğini yazdı.

Gazete elde ettiği bilgilerin, KOP’un, düzenlemelere izin vermeyeceği, 5 Kasım’da Zürih’te imzalananların nihai olduğu ve taslak üzerinde herhangi bir müzakereyi kabul etmediği şeklinde olduğunu da savundu.

Simerini gazetesi ise “Başka İmzaladılar, Başka Yaptılar Başka Söylediler” başlıklı haberinde Kıbrıslı Türk kulüplerin, geçici anlaşma metnini onaylamasından hemen kısa bir süre sonra KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun yeniden müzakere konusunda yeniden mesaj gönderdiğini yazdı.

Kıbrıslı Türk kulüplerin onayının arından KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun açıklamalarının konuyu büyük ölçüde “bulandırdığı” ileri süren gazete, Sertoğlu’nun açıklamasına yer verdi.

Gazete Sertoğlu’nun kullandığı kelimelerin arkasında “Zürih’teki ön anlaşmaya ilişkin imaj yaratma oyununun” bulunduğunu ileri sürdü.

Politis gazetesi spor eki ise haberi “İleriye Götürmek İçin Oyladılar” başlığıyla aktardı.

Gazete ilk bilgilerin KTFF Genel Kurulu’nda Zürih’te imzalanan geçici anlaşma metninin onaylandığı şeklinde olmasına karşın kendi elde ettikleri bilgilerin ise daha “farklı” olduğunu savundu.

Gazete Kıbrıslı Türk kulüplerin, Zürih’te imzalanan anlaşmanın öngördüğü süreçleri ileriye götürmeyi değil KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’na, anlaşmayı tamamlaması için KOP ile temasları ileriye götürme yetkisini vermeyi de onayladığını yazdı.

Habere göre KOP konu hakkında resmi bilgilendirme bekliyor. Bunun yanında KOP’un, Zürih anlaşmasının onaylanmaması durumunda herhangi başka bir teması kabul etmesinin de söz konusu olmadığı belirtildi.

Alithia gazetesi ise haberi “FIFA ile Olan Anlaşmayı Onayladılar” başlığıyla aktarırken KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun konuya ilişkin açıklamalarına yer verdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.