1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KTGB, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR
KTGB, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR

KTGB, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR

KIBRIS TÜRK GAZETECİLER BİRLİĞİ, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ “ÖZGÜR BASIN, ÖZGÜR İNSAN, ÖZGÜR YAŞAM” SLOGANIYLA KUTLUYOR.

A+A-

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ MEDYA BAŞARI ÖDÜLLERİ TÖRENİ VE KOKTEYL 3 MAYIS AKŞAMI KTGB LOKALİNDE YAPILACAK

7 MAYIS’TA “İNTERNET GAZETECİLİĞİ VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ” KONULU PANEL DÜZENLENECEK

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü “özgür basın, özgür insan, özgür yaşam” sloganıyla düzenleyeceği etkinliklerle kutluyor.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, 3 Mayıs Cuma akşamı saat 19.30’da birlik lokalinde yer alacak kokteyl ve ödül töreninde, Medya Başarı Ödülleri dağıtılacak. 7 Mayıs Salı akşamı ise “İnternet gazeteciliği ve basın özgürlüğü” konulu panel düzenlenecek.

KTGB tarafından oluşturulan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu bu yıl Sim TV’den Çamay Çiçekseven’e “TV programı” dalında; Kuzeyin Sesi Radyo Vatan’dan Amber Eker Avcıl’a “radyo programı”; Vatan gazetesinden Alkan Baykent’e “spor fotoğrafı” dalında ödül verilirken; Havadis gazetesinden Ceren Özbil ve Duygu Alan ile Kıbrıslı gazetesinden Rana Sarro da “genç yetenek özel ödülü”ne layık görüldü.
KTGB Yönetim Kurulu üyesi Yurdakul Cafer başkanlığındaki seçici kurul, Perihan Aziz, Süleyman Ergüçlü, Bilbay Eminoğlu ve Süleyman İrvan’dan oluştu.

Öte yandan KTGB Yönetim Kurulu kararıyla geçen yıl hayatını kaybeden BRTK kameramanı Cüneyt İnançoğlu’nun adına, ailesine de onur ödülü verilecek.

Ödüllerin dağıtılacağı 3 Mayıs Basın Özgürlüğü kokteyli sırasında, gazetecilerden oluşan “Grup Off The Record” dinleti sunacak.

İNTERNET GAZETECİLİĞİ VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

KTGB, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü etkinlikleri çerçevesinde ayrıca 7 Mayıs Salı akşamı, “internet gazeteciliği ve basın özgürlüğü” konulu panel düzenleyecek.

Birlik lokalinde yer alacak panelde, KKTC’de yayın yapan internet haber portallarının yetkilileri konuşmacı olacak. Panelin katılımcılarının isimleri ve detayları daha sonra açıklanacak.

Ödül töreni ve kokteyl ile panele tüm gazeteciler davet edildi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.