1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTGB: “BRT MUHABİRİNE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ”
KTGB: “BRT MUHABİRİNE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ”

KTGB: “BRT MUHABİRİNE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu muhabirine ve ekibine yapılan saldırıyı kınadı.

A+A-

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) muhabirine ve ekibine yapılan saldırıyı kınadı.

KTGB Başkanı Hüseyin Güven yaptığı yazılı açıklamada, Lefkoşa’da temizlik kampanyası sırasında, kampanyaya katılan bir grup ve BRT’nin kadın muhabiri ile kameramanının metruk bir evde 16 yaşında bir çocuğun saldırısına uğradığını belirterek, saldırıda BRT muhabirinin el bileğinin çatladığını kaydetti.

“Let’s do it” kampanyasını baştan beri desteklediklerini vurgulayan Güven, “ancak kampanya sırasında Lefkoşa’da yaşanan üzücü olay, ülkemizdeki sorunların bir bütün olduğunu, kampanyaların yararına inanmakla birlikte sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini de bizlere göstermiştir” dedi.

BRT ekibine bıçak çeken ve üzerlerine demir kapıyı deviren saldırganın, daha sonra polis tarafından tutuklandığını ifade eden Güven, 16 yaşındaki çocuğun üzerinde uyuşturucu bulunduğu iddiasının da bilgilerine geldiğini kaydetti.

Güven şöyle devam etti:

“Bu üzücü olay, ülkemizde ne tür sorunların yaşanmaya başladığını gözler önüne sermektedir. 16 yaşında çocukların böyle metruk evlerde ne işleri vardır. Bu çocukların üzerinde uyuşturucunun ne işi vardır. Ülkemiz genel güvenliği ve sosyal güvenliği hangi noktalara gelmiştir. Bütün bu sorular, yetkililerin yanıtlaması gereken önemli sorulardır. Çevre sorunları elbette ülkemizin başta gelen önemli sorunlarından biridir ve bu tür kampanyaların yararı büyüktür. Ancak yaşanan bu üzücü olay, ülkede daha ne tür sorunlarımız olduğunu, görmek istemeyenlerin gözlerine sokmuştur.”

Güven, BRT ekibinde görevini yapmaya çalışırken saldırıya uğrayan muhabire geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, yetkilileri de, yaşanan ve her geçen gün büyüyen bu tür sorunlara çare üretmeye çağırdı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.