1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KTGB VE UKÜ’DEN ‘MEDYA GÜNLERİ’
KTGB VE UKÜ’DEN ‘MEDYA GÜNLERİ’

KTGB VE UKÜ’DEN ‘MEDYA GÜNLERİ’

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) işbirliğinde ‘Medya Günleri’ etkinliği düzenleniyor.

A+A-

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) işbirliğinde ‘Medya Günleri’ etkinliği düzenleniyor.

15 Nisan Salı günü UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda 10.00-13.00 saatleri yapılacak etkinlikte ‘etik’ ve ‘sosyal medya’ konuları ele alınacak.

‘Medya Günleri’nde Medya Etik Kurulu Başkanı Süleyman İrvan ile Türkiye’den gazeteci-yazar Yavuz Baydar ve akademisyen Erkan Saka konuşmacı olarak katılacak.

İki oturum halinde düzenlenen ‘Medya Günleri’nin açılış konuşmalarını UKÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Hikmet Seçim ile KTGB Başkanı Hüseyin Güven yapacak.

Ardından başlayacak birinci oturumda “Medya ve Etik: Nasıl Bir denetim” konusu ele alınacak. Medya Etik Kurulu Başkanı, DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Kıbrıs Türk medyasında yaşanan etik sorunlar ve Medya Etik Kurulu’nun çalışmaları hakkında sunum yapacak.

Bir dönem Dünya Ombudsmanlar Birliği Başkan Yardımcılığı ve Sabah Gazetesi Okur Temsilciği görevlerinde bulunan gazeteci-yazar, T/24 Grubu üyesi Yavuz Baydar da etik konusuna Türkiye medyası ve dünyadaki uygulamalar ölçeğinden bakacak.

‘Medya Günleri’nin ikinci oturumunda ise İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka sosyal medya hakkında konuşacak. ‘Sosyal medya nereye koşuyor’ başlıklı oturumda Saka, Türkiye’de sosyal medyanın yasaklanma girişimleri dahil, yaşanan pratik hakkında bilgiler aktaracak.

Her iki oturumun ardından soru-cevap bölümü yer alacak.
KTGB ile UKÜ işbirliğinde düzenlenen ‘Medya Günleri’ne başta gazeteciler, akademisyenler ve iletişim fakültesi öğrencileri olmak üzere herkesin davetli olduğu belirtildi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.