1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTHY BİNASI 3 MİLYON STERLİNE SATILIYOR!
KTHY BİNASI 3 MİLYON STERLİNE SATILIYOR!

KTHY BİNASI 3 MİLYON STERLİNE SATILIYOR!

KTHY binası 3 Milyon sterline satılıyor!

A+A-

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, KTHY çalışanlarının yıllardır yasal hakları olan ve toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan 18'er haftalık ihbar tazminatlarını, 5'er haftalık işten durdurma tazminatlarını  ve kendi maaşlarından kesilen Tazminat Fonu alacaklarını alamadıklarını anımsattı ve KTHY müdürlük binasının satılması halinde KTHY çalışanlarının haklarının ödenmesi için kullanılması gerektiğini kaydetti.

Özkardaş,  yazılı açıklamasında, İhtiyat Sandığına ise 31 Mayıs 2016 tarihi itibarı ile 21 Milyon 400 bin TL eksik yatırım bulunduğunu ileri sürdü.

Bugün basında yer alan KTHY Genel Müdürlük binasının 3 Milyon 678 Bin pound taban fiyatına satılabileceğine dair mahkeme kararı ve bu konuda açık artırma için Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesine yetki verilmesiyle ilgili olarak Özkardaş, bu miktarın  yıllardır alacaklarını alamayan KTHY çalışanlarının haklarının ödenmesi için kullanılması gerektiğini kaydetti.

Özkardaş, “Binanın satışı sonrası ise maliyeye yatırılacak paranın, başka yerlere kullanılmadan, birinci alacaklı olana KTHY mağduru emekçilerin yasal olan alacaklarının ödenmesine kullanılması hem etik açıdan, hem vicdanen ve hem de yasal olarak bir zorunluluktur. Umarız KTHY Genel Müdürlük binası gerçek değerine satılır ve parası başka yerlere kullanılmadan gerçek hak sahiplerine verilir” dedi.

Özkardaş, Kamu-Sen’in konuyu her aşamasında yakından takip edip, KTHY emekçilerinin yıllardır gasp edilen haklarının alınmasında tüm girişimleri yapacağını da vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.