1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTHY VE ETİ'DEN MECLİSTE EYLEM!
KTHY VE ETİ'DEN MECLİSTE EYLEM!

KTHY VE ETİ'DEN MECLİSTE EYLEM!

KTHY ve Eti çalışanları mecliste sessiz eylem yapıyor

A+A-

Eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ve Eti çalışanları bugün mecliste “sessiz eylem” gerçekleştirdi.

 

Yasal ve anayasal haklarını talep eden çalışanlar, meclis oturumuna katılarak sesiz eylem yaptı ve ardından basına açıklamalarda bulundu.

ATAKAN

Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (Hava-Sen) Başkanı Buran Atakan, eski KTHY ve Eti çalışanlarının sadece yasal ve anayasal haklarını talep ettiğini ve bu amaçla bugün mecliste bir eylem yaptıklarını kaydetti.

TAK muhabirine eylem hakkında bilgi veren Atakan, geçmişte karşı çıktıkları özelleştirme yasasına hala karşı olduklarını belirterek, “göç yasası” olarak nitelendirdikleri yasanın iptalini istediklerini vurguladı.

Özelleştirme Yasası sonrası devlete istihdam edilen çalışanların asgari ücretle işe alındığını ve yaşam standartlarının düşürüldüğünü, borçlarını ödeyemez duruma geldiğini anlatan Atakan, çalışanların devlete intibaklarında haksızlıklar ve yanlışlıklar yapıldığını da savundu.

Yapılan “yanlışlık” ve “haksızlıkların” bir an önce düzeltilmesini istediklerini vurgulayan Atakan, çalışanların, geçmiş hükümet döneminde ödeneceği söylenen İhtiyat Sandığı yatırımları ve yasal tazminatlarının da ödenmediğini ileri sürdü.

Çalışanların sorunlarının bir an önce çözümlenmesini isteyen Atakan, uçak fiyatlarına bakıldığında halkın mağduriyetinin ortada olduğunu, halk adına, KTHY ve Eti’yi batıranlardan hesap sorulmasını istediklerini kaydetti.

Atakan, sorunları aktarmak amacıyla Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’ten randevu istediklerini belitti.

Atakan eylemde Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Arslan Bıçaklı’nın da hazır bulunduğunu kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.