1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTHY'NİN DEMİRBAŞLARI SATILDI...
KTHY'NİN DEMİRBAŞLARI SATILDI...

KTHY'NİN DEMİRBAŞLARI SATILDI...

Elde edilen gelir sadece...

A+A-

Okullara verseydiniz olmaz mıydı?

KTHY’nin demirbaş satışından sağlanan para sadece 41 bin lira

İflas eden Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) satışa sunulan genel müdürlük binasındaki demirbaşından sadece 41 bin 870 TL gelir elde edildiği bildirildi.

Bilgisayar, klima, dolap, masa, sandalye, çelik kasa gibi eşyaların satışından elde edilen gelirin tasfiye işlemlerinde kullanılacağını belirten Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi Müdürü ve Şirketler Mukayyidi Ahmet Nergiz, halen alıcı bekleyen eşyaların olduğunu söyledi.

Nergiz, yaptığı açıklamada sadece değersiz eşyalar kalıncaya kadar satışlara devam edileceğini belirtirken, “Söz konusu eşyalar satıldıktan sonra KTHY’den alacaklı olanlarla toplantı yapılacak. Toplantı sonrasında son durum bilançosunu çıkarıp, mahkemeye sunacağız. Bu sayede alacaklı verecekli olanlar netleşecek. Binadaki eşyaların satışı halen devam etmektedir. Orada görevli arkadaşlar var. Eşya almak isteyenler mesai saatleri içerisinde binaya gidip alabilir” dedi.

“Mahkeme kararını bekliyoruz”

Nergis bundan sonraki süreçle ilgili olarak şöyle dedi:

“KTHY binasının satışı, kiralanması veya KTHY’nin borçlarının devlet tarafından ödenmesi karşılığında devlete hibe edilmesi için, mahkemeye istida yapılmış olup, mahkeme sonucuna göre hareket edilecektir. Bununla ilgili kararı bekliyoruz. Mahkeme başkanı da bu konuda gerekli bilgileri aldı. Bu konu karar kaldı. Binanın geç satışa çıkmasının sebebi, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nin ‘alacağız’ deyip de almamasından dolayıdır. Yaklaşık 6 ay kadar daire ile yazıştık. Bugünkü satışların başlanmasına vesile oldu.”

Diyalog

 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.