1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ‘KTHY’YE VEFA BORCUMUZ VAR’
‘KTHY’YE VEFA BORCUMUZ VAR’

‘KTHY’YE VEFA BORCUMUZ VAR’

‘Kıbrıs Türk Hava Yolları’na (KTHY) vefa borcumuzu yanlışlıkları ortaya çıkararak ödeyebiliriz’ diyen Gazimağusa Milletvekili Afet Özcafer, suçlunun bulunması gerektiğini söyledi.

A+A-

KKTC’nin ticaret konusunda çok önemli bir konumda olduğunu sözlerine ekleyen Özcafer, işadamlarının hedeflerini ortaya koyarken en az 3-5 yılı göz önünde bulundurmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Ada TV’de Hasan Hastürer’in hazırlayıp sunduğu ve Afet Özcafer’in konuk olarak katıldığı Taşlar Dökülürken Programı’ndan öne çıkan başlıklar şu şekilde:

YANLIŞLIKLARI ÖDEYEBİLİRİZ

“Sağmış solmuş bunları düşünmeyelim yapanın yanına kalmasın diyorum ancak arkadaşlar olaya farklı bakıyor. Koskoca KTHY battı diyoruz, şikayet ediyoruz peki kim bunun suçlusu? Raporla birlikte araştırma yapılacak ve teslim edilecekse yönetim kuruluna belki bir soruşturma yapılacak. KTHY battı ve hala konuşuyoruz. Konuşuyoruz ki bir daha bu gibi çalışmalar içinde olmayalım. KTHY’ye vefa borcumuzu, bu yanlışlıkları ortaya çıkararak ödeyebiliriz diye düşünüyorum.”

‘ÜLKEMİZİN GELENEĞİNİ YANSITMIYOR’

“Tüm halkımızı, tüm kurum kuruluşlarımızı temsil eden ve tüm siyaset içerisinde yer alan arkadaşlarımız var. Bir anne baba evin içinde yetiştirdiği çocuklarından sorumludur. O çocuklar bu ülke içerisinde yanlış hareketlerde bulunursa, ülkemiz gelenek ve göreneğini yansıtmıyorsa bundan kendimizi sorumlu tutmalıyız. Bir ülkenin de annesi babası devlet ana devlet babadır. En baştan aramamız gerekiyor oralardan başlayıp en baştan temizlemeliyiz diye düşünüyorum.”

‘ASRIN PROJESİ’

“İşadamlarımız inanır ve güvenirse Kıbrıs ciddi anlamda önemli konumu olan adadır. Ama bizler bunun kıymetini bilmiyoruz. Hep yabancılar mı kıymetini biliyor? Hedeflerimizi koyarken 3-5 yıllığına koymamamız gerekiyor. İleriyi düşünecek olursak, asrın projesi var ve maalesef dünya kadar emek veriliyor. Kısır döngü içerisinde dolanıp duruyoruz. Bu noktada iş adamlarımızın ileriye dönük hedeflerle hazırlık içerisinde olmaları gerekiyor. Bunu da yaparken tabii ki siyasette istikrarın olması şart. Ama istikrar da derken illa ki bir partinin iktidara gelmesi değil muhalefet milletvekillerinin muhakkak mecliste yer alan arkadaşlarımızın bunları hedef alarak hareket etmesi çok önemlidir. Misyonumuz ne olursa olsun önemli olan ortak vizyonumuzdur.”

%80 BEKLİYORDUM

“Ersan Bey sonuna kadar destek oldu bana ilçede. Çalışmalarını yaptı, ben yüzyüze görüşemedim bile. Ahmet Kaşif adayı olduğum için destek olmaya çalıştı. Ben %80-85 bekliyordum hızlı çalışmayı yapamadığımız için bir kafa karışıklığı oldu. Sunat Bey’in de kendisine göre çevresi vardır biz o çevreyi o gün gördük.”

OLAYLI PANKART SÖYLEMİ

“Baraka Kültür Merkezi önünde açılan pankartta oğlum yer almamıştır. Hem oğlum hem ben o çocuklara ulaştık. Oğlum da böyle bir söylem olacaksa o etkinlikte olmayacağını söyledi. KKTC’de de böyle söylemlerin olması yanlıştır. İlk tepkiyi koyanlardanım. Bir kere daha böyle söylemler olacaksa bizim yanımızda olmayın dedik. Çok yanlış bir şey. Gençlerin fikirleri görüşleri ayrı olabilir ancak birbirlerine saygısızlık yapmak yerine güzel ortamlarda uygarca medenice tartışmalılar. Hiç kimse bunu tasvip edemez.”

FAKSLA GÖNDERİLEN GÖREVDEN ALINMA

“Sunat Atun bakandır ilçe başkanlığı yapamaz diye istifasını reddettiler. Etik olmadığı için. Hükümet düşebilir bakanlar gidebilir. Dolayısıyla Sunat Bey kendisini garantiye almaya çalıştı. Ve büyük mücadele verdi bu konuda. Hatta Başbakan’a arkadaşları kandırmasaydım söylemlerinde bulunmuş. Kendi ısrarı ile oldu bu durum. Ancak hiç hoş olmayan durumlar oldu. Ben seçildiğimde Ahmet Bey’le ellerimizi havaya kaldırdık. Ertesi gün anahtarın teslim edileceğini söyledi.

Birlikte arkadaşlara ikram da yaptık. Daha sonra Ahmet Bey anahtarı verdi ve gitti. Her zaman da dostumdur. Ben görevden alındım, tabii ki kurultayda taraf oldum bu olaylarda bulundum diye. Ani bir hareketle bizim daha disipline verilmeden, ihraç kararı alınmadan, bizim savunmamızı istemeden ilk olarak ilçe başkanlığımın alındığı yazısı faksla gelmiştir.

Parti binası kapalıyken arkadaşlara haber verdiler. Arkadaşlar mücadele içinde faksı ulaştırmaya çalıştılar. Biz zaten bunları göze alarak yola çıkmıştır. Ertesi gün zarfla da gelebilirdi. Düzgün bir şekilde okunmuyordu bile karınca yazısı gibi. Partiye genelde Cumartesi günleri gidiyordum. O gün de yine disipline verildikten sonra parti meclisine gitmek üzere yola çıktık. Afet Hanım kusura bakmayın sizin anahtarı getirmenizi istediler dediler. Benim insan içine çıkacak yüzüm var. Parti binasına her zamanki gibi gelir anahtarı teslim ederim.

Ben aslında orada savunmamı çok iyi yapabilirdim, diyebilirdim ki burada bir hesap var. Ayda belli bir rakam geliyor, hesaplar tutuyor mu diye sorabilirdim. Kimse bir şey diyemez, hiç şimdiye kadar olmadığı kadar düzgündür hesaplar. Hızlı bir şekilde faksla gönderilen görevden alma yazsına hiç gerek yoktu.”

Kaynak:StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.