1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS: “AMERİKALILARIN POLİTİKALARINA KUŞKUYLA BAKIYORUZ"
KTOEÖS: “AMERİKALILARIN POLİTİKALARINA KUŞKUYLA BAKIYORUZ"

KTOEÖS: “AMERİKALILARIN POLİTİKALARINA KUŞKUYLA BAKIYORUZ"

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, “Amerikalıların politikalarına kuşkuyla bakıyoruz. Kıbrıs’ta barış istiyoruz” dedi.

A+A-

“ABD, AB, TÜRKİYE YETKİLİLERİNİN TUTUMUNDA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEMİŞTİR. LİDERLER VE ONLARIN USTALARI ÖZE YÖNELİK AÇIKLAMA YAPMAKTAN SÜREKLİ KAÇINMAKTADIR”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, “Amerikalıların politikalarına kuşkuyla bakıyoruz. Kıbrıs’ta barış istiyoruz” dedi.

Kıbrıs sorununu çözmek için sürdürülen görüşmeler sürecinin  şekil değiştirmişe benzediğini kaydeden KTOEÖS, “sorunun çözülmesinde samimi olduğunu söyleyen ABD, AB, Türkiye yetkililerinin tutumunda hiçbir şey değişmemiştir. Adamızda kalıcı barış için görüştüğünü iddia eden liderler ve onların ustaları öze yönelik açıklama yapmaktan sürekli kaçınmaktadır” ifadelerini kulandı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, yazılı açıklamasında, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in  gücünü göstermek ve Kıbrıs’ta bir ayar çekmek için geldiğini, yüzlerce korumayla şovunu yaptığını savundu.

“Elimde çözüm formülü yok”  diyen  Biden’in beyninden geçeni de söylemeden gittiğini kaydeden Gökçebel, Biden’in bazı çevrelere görevler yüklediğini  ancak başrol oyuncusu olduğunu gizlediğini öne sürdü.

Biden’in ziyaretiyle iki liderin kendi toplumlarının çıkarlarını savunmaktan uzak olduğunun daha da netleştiğini ileri süren Gökçebel, özetle şunları iddia etti:

“Büyük Ortadoğu’nun bir parçası konumuna getirilen Kıbrıs sorunu, çözümden çok, gazın, petrolün, ticaretin sorunsuz yapılması ve büyük devletlerin çıkarları meselesine eklemlenmiştir. Adanın bölünmüş kalması meselesinden çok alış-verişin, sevkiyatın sorunsuz, güvenli yapılacağı limanlara ihtiyaç esas mesele olmuştur.

Belirli örgütler ve kişilerle temas eden Amerikalılar nedense bazı örgütlerle hiçbir temas yapma gereği duymamışlardır. Anlaşılan reaksiyonel olmaktan öte akılcı, ulaşılabilir, gerçekçi, bağımsız duruşlardan, politikalardan çekinilmektedir”.

“Kıbrıs Türk/Rum Toplumlarına dayatılan ekonomik, siyasi, kültürel, dinsel, ırkçı politikaların merkezinin aynı olduğunu” iddia eden Gökçebel, Kıbrıs’ta toplumların arzuladığı çözümün adının  konmadığını, halkların buna müsaade etmemesi, dur demesi zamanının geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Rum lider Anastadiadis’in adada kalıcı bir barışı tesis edecek antlaşmaya odaklanmaları gerektiğini de vurgulayan Gökçebel, “Eğer varsa, çözüm rüzgârı bu anlamda kullanılmalıdır” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.