1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS EYLEM YAPIYOR!
KTOEÖS EYLEM YAPIYOR!

KTOEÖS EYLEM YAPIYOR!

KTOEÖS, yarın, eylem yapacağını açıkladı.

A+A-

KTOEÖS, yarın, Cambulat Özgürlük Ortaokulu’nda eylem yapacağını açıkladı.

Sendika yaptığı açıklamada, “Devlet okulları bütçesiz ve çaresiz bırakılmıştır. Soğukların arttığı şu günlerde birçok okulda  klima, soba eksiktir. CTP-DP Hükümeti de  halkımızın çocuklarının gittiği devlet okullarına sahi çıkmamaktadır” iddiasında bulunarak, eylemi çağrılarını yenilemek ve soğuktan sınıflarda donan çocukların, öğretmenlerin çaresizliğini haykırmak için yapacaklarını kaydetti.

Saat  09.30’da başlayacak eylemin bütün devlet okullarına sahip çıkma adına gerçekleştirileceğini ifade eden Sendika, velileri, öğrencileri ve  halkı eyleme davet etti.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, yazılı açıklamasında, “kamusal, parasız, demokratik, herkese eşit, nitelikli bir eğitim için sendikamız büyük çaba harcamaktadır. Halkımızın çocuklarına her yönden nitelikli eğitim verilmesi için uğraşmaktadır” dedi.
 
Tahir Gökçebel, şunları savundu:

“Masası, sandalyesi 1974’ten kalma birçok okulumuz vardır. Su depoları, tuvaletler öğrencilerimize sağlıklı hizmet verecek durumda değildir. Öğretmen, Muavin, Sekreter eksiklikleri dışında hademe , temizlik malzemeleri eksiklikleri yüzünden hijyen sorunu yaşanmaktadır. Çoğu okul alanları , spor sahaları, salonları, binaları bakımsız veya yetersizdir. Öğretmenler odası, çalışma materyalleri, odaları ya yok ya da yetersizdir. Eğitim bütçesi fiili olarak devlet okulları için yoktur.”

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.