1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS, “GEÇİCİ VE PARTİZANCA İŞE ALIMLARIN SÜRDÜĞÜNÜ” İDDİA ETTİ
KTOEÖS, “GEÇİCİ VE PARTİZANCA İŞE ALIMLARIN SÜRDÜĞÜNÜ” İDDİA ETTİ

KTOEÖS, “GEÇİCİ VE PARTİZANCA İŞE ALIMLARIN SÜRDÜĞÜNÜ” İDDİA ETTİ

KTOEÖS, “eğitimde birçok dalda eksik kadrolar bulunmasına ve eğitimin ağır aksak sürdürülmesine karşın

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “eğitimde birçok dalda eksik kadrolar bulunmasına ve eğitimin ağır aksak sürdürülmesine karşın eksik kadro atamalarını yapmayanların, geçici ve partizanca işe alımlara devam etmekte” olduğunu iddia etti.

KTOEÖS  Eğitim Sekreteri Zühre Özkaraman yaptığı yazılı açıklamada  “branşı ve yetkisi dışında siyasi geçici ve belirsiz görevlendirmelerin gelenekselleştirildiğini ve sürekli yapılmakta olduğunu” savundu.

Özkaraman  “Yasa-tüzük tanımayan siyaset, sorunlara çözüm bulmak yerine, geçici öğretmen atamalarını vasfı, kriteri taşımayan veya sınav sıralaması dışında listede olmayan atamaları partizanca yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

Özkaraman partizanlık ve adam kayırmanın hat safhasına gelindiğini,  hem vicdanların hem yasaların ortadan kaldırıldığını ileri sürerek, bu durumdan siyasi rant elde etmeye çalıştığını iddia ettiği Milli Eğitim Bakanı’nın tutumunu bir an önce düzeltmesi gerektiği yönünde bir uyarı mektubu yazıldığını belirtti.

Özkaraman, uyarı mektubunda Kamu Hizmeti Komisyonu’nun, yetkisi altında olan atamaların da yasalar ve kriterler çerçevesinde yapılmasının, eşit ve adil olacak şekilde yetkili kurul ve kurum olarak yapması gerektiğine dikkat çekilerek göreve davet edildiğini kaydetti.

Özkaraman,  ayrıca Başbakan, Sayıştaylık, Başsavcılık ve Meclis Başkanı’nın da konuyla ilgili bilgilendirildiğini açıkladı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.