1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS GREV YAPTI
KTOEÖS GREV YAPTI

KTOEÖS GREV YAPTI

KTOEÖS, Hala İlahiyet Koleji’nde grev yaptı

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde gayri yasal atamalar yapıldığını iddia ederek okulda 2 saatlik uyarı grevi yaptı.

Sendika yetkilileri, uyarı grevi devam ederken okulun bazı öğretmenleriyle birlikte Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önüne giderek basın açıklaması da yaptı.

Sendika Başkanı Selma Eylem tarafından okunan basın açıklamasında, “Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde bir meslek öğretmeninin okul idaresi tarafından yasal olmayan bir şekilde görevlendirilmesine Bakanlık göz yumduğunu savundu.

Eylem, bu okulda ve diğer okullarda öğretmenler arasında huzursuzluk yaratan, hiyerarşik yapıyı ve çalışma barışını bozan tüm görevlendirmelerin kabul edilebilir olmadığını kaydetti.

Bakanlığın yasa ve tüzüklerinin Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde geçerli olup olmadığını soran Eylem, nakil tüzüğüne göre 13 saatlik çalışmanın altına düşen bir öğretmenin aynı bölgede başka bir okulda görev yapmaya gönderilirken bu okulda görevlendirilmiş öğretmenlerin 1070 Euro maaş alarak 6,11 ve 12 saat ders yaptıklarını ileri sürdü.

Selma Eylem,Hala Sultan İlahiyat Koleji’ndeki öğretmenlerin geçtiğimiz öğretim yılında ortaya koyduğu benzer irade karşısında geri adım atan Bakanlık yetkililerinin şimdi hiçbir adım atmadığının da altını çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.