1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS MALİ SEKRETERİ TEK: “ESAS SORUN HÜKÜMET SORUNU DEĞİLDİR”
KTOEÖS MALİ SEKRETERİ TEK: “ESAS SORUN HÜKÜMET SORUNU DEĞİLDİR”

KTOEÖS MALİ SEKRETERİ TEK: “ESAS SORUN HÜKÜMET SORUNU DEĞİLDİR”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Mali Sekreteri Vedat Tek, hükümet edenlerin sahte gündemler oluşturarak halkı oyaladığını ve esas sorunları gözden kaçırdığını savundu.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Mali Sekreteri Vedat Tek, hükümet edenlerin sahte gündemler oluşturarak halkı oyaladığını ve  esas sorunları gözden kaçırdığını savundu.

KTOEÖS Mali Sekreteri Vedat Tek yazılı açıklamasında, adaletten, fırsat eşitliğinden kaçarak, hesap sormayarak, “işsiz gençleri nasıl kendime çekerim” düşüncesiyle pazarlıklar yapıldığını, gençlerin harcanıp ardından “timsah gözyaşı” döküldüğünü ileri sürdü.

Son dört yıldır hayat pahalılığının (HP) çalışanların maaşlarına yansıtılmadığını, ve bu süre içinde toplam enflasyonun (resmi) % 40.87 olduğuna işaret eden Tek, Aralık 2013 tarihine kadar TL’nin % 40 gerilediğini hatırlattı.

HP’nin 2011’de dondurulduğunu ve dolayısıyla maaşların dondurulduğunu kaydeden Tek, bu süreçte DPÖ verileri de kullanılarak çalışanlara dört yılda sadece % 15.87 HP ödendiğini anla ve % 25 görünen bariz kayıplar yaşanarak maaşların eritildiğini ifade etti.

KKTC VE TC’DE ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Vedat Tek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“KKTC’de yeni süründürme yasası ile istihdam edilen bir öğretmen barem 9 / 1 göre 1900 TL alırken, aynı baremde (9 / 1) Türkiye’de işe başlayan bir öğretmen 2345 TL alacaktır.

CTP-BG / DP-UG hükümeti eğer varsa yapısal sorunlara hangi çareleri ürettiğini ortaya koymalıdır. İşsiz gençliğe adaletli nasıl istihdam yapacağını, fakirleşen, çaresiz duruma düşen halka sosyal devlet gereği nasıl destek olacağını üretmelidir. Bütün ödemeleri Euro’ya endeksleyen devlet çalışanların maaşını da Euro’ya geçirdiğini açıklamalıdır. Hükümet edenler halkın sırtından sahte krizlere oynamaktan vazgeçmelidir.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.