1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS’TEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE ELEŞTİRİ...
KTOEÖS’TEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE ELEŞTİRİ...

KTOEÖS’TEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE ELEŞTİRİ...

Tahir Gökçebel, anayasa değişikliğinin toplumun ihtiyaçlarını karşılamadığını savunarak,

A+A-

GÖKÇEBEL: “ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TOPLUMUN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMIYOR. DEMOKRATİK VE TOPLUMUN UZLAŞIYA VARDIĞI BİR ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR...”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, anayasa değişikliğinin toplumun ihtiyaçlarını karşılamadığını savunarak, “Demokratik ve toplumun uzlaşıya vardığı bir Anayasaya ihtiyaç var” dedi.

Değiştirilmesi önerilen maddelerin birçoğunun 1985 Anayasasındaki içerikten daha olumlu olduğunu ancak buna rağmen maddelerin bir takım riskler ve tehlikeler taşıdığını öne süren Gökçebel, “Önerilen yeni anayasada miadı dolmuş birçok maddeye dokunulma cesareti gösterilmedi” dedi.

KTOEÖS adına yazılı bir açıklama yapan ve sendika olarak anayasal değişiklikten beklentilerini dile getiren Gökçebel, “Kıbrıs’ın kuzeyini Türkiye’nin kontrolünden kurtaracak, 12 Eylül Cunta Rejimi’nin anti-demokratik izlerini ve yaklaşımlarını ortadan kaldıracak, toplumu kucaklayan, sadece partilerin uzlaşısıyla değil, tamamen demokratik bir “Toplum Sözleşmesine” ihtiyaç vardır. Anayasa bir yönetme aracı olarak kullanılmaktan çok halkını yönetici erkten koruyan bir toplum sözleşmesi olmalıdır” dedi.

Gökçebel, “KTOEÖS olarak herkese eşitliği, adaleti garanti eden, parasız ve nitelikli sağlık, eğitim, kamusal hizmetleri sunan ve  Neo-Liberal politikalarla halkının yoksullaştırılmasının önüne geçecek, iş garantisi sağlayacak, örgütlü bir toplumu yaratacak bir anayasa bekliyoruz. 1985 Anayasasının yürürlükten kaldırılması amacı için mücadelemizi yükseltmeli ve bunu mutlaka başarmalıyız” ifadesini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.