1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS’TEN BAKANLIĞA “YENİ EĞİTİM YILINA HAZIRLIK YAPMAMA” ELEŞTİRİSİ
KTOEÖS’TEN BAKANLIĞA “YENİ EĞİTİM YILINA HAZIRLIK YAPMAMA” ELEŞTİRİSİ

KTOEÖS’TEN BAKANLIĞA “YENİ EĞİTİM YILINA HAZIRLIK YAPMAMA” ELEŞTİRİSİ

Ktoeös’ten Bakanlığa “Yeni eğitim yılına hazırlık yapmama” eleştirisi

A+A-

ÖZKARAMAN: “OKULLARDA EN TEMEL KADRO EKSİKLİKLERİNİN GİDERİLMESİ İÇİN BİLE ADIM ATILMADI”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), eğitim yılının başlamasına çok az bir süre kalmasına rağmen bakanlığın gerekli hazırlıkları yapmadığını ve en temel kadro eksikliklerinin dahi giderilmediğini iddia etti.

KTOEÖS, “Henüz öğrenciler okullara yerleştirilmemiş, haftalık ders dağılımları tamamlanmamıştır. Bu gün yoğun olarak çalışılsa bile okulların sorunsuz açılmasında sıkıntı yaşanacağı muhakkak olmasına rağmen hiçbir adım atılmamıştır” iddiasında bulundu.

KTOEÖS Eğitim Sekreteri Zühre Özkaraman, bugün yaptığı yazılı açıklamada, hala üçlü kararname atamaları yapan hükümetin, aylardır nakiller tamamlanmış olmasına rağmen gerekli öğretmen, müdür, müdür muavini, atölye-bölüm şefi, hademe ve sekreter yetkisini, tespit edilen oranda açıklamadığını ileri sürdü.

Eğitim yılına başlanmasına bir aydan az bir süre kaldığına işaret eden Özkaraman, özellikle devlet okulları için yaz tatilinin, bir sonraki eğitim yılına iyi bir hazırlık yapmak ve eksiksiz bir şekilde eğitime başlamak için çok önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Eğitim şurasının tamamlanarak, birçok konuda eğitim bakanlığına yapılacaklar konusunda yol gösterici bir pusula oluşturulduğunu ifade eden Özkaraman, eğitim şurasında devlet okullarının geliştirilmesi için öğretmenlerle işbirliğinin yapılması ve öğretmen statüsünün yükseltilmesi kararının tekrar deklare edildiğini anımsattı.

Zühre Özkaraman, özellikle 2008 ve 2011 sonrası istihdam edilen öğretmenler için ne eğitim bakanı, ne de hükümetin tek adım atmadığını savunarak, “Şurada eğitime kaynak aktarımının artırılması, altyapı eksikliklerinin giderilmesi, belirli standartlara ulaşılmasının önemi ortaya çıkmıştı ancak adım atılmış değildir” dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ve hükümeti eleştiren Özkaraman, “Hükümet, Kıbrıs sorunu, mafya, soygun, eğitim, sağlık sorunumuz yokmuş gibi sus-pus sadece üçlü kararname atamakla hükümetçilik yapacaksanız derhal istifa ediniz” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.