1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTOEÖS’TEN HÜKÜMETE YASA VE ÖDENEK ELEŞTİRİSİ
KTOEÖS’TEN HÜKÜMETE YASA VE ÖDENEK ELEŞTİRİSİ

KTOEÖS’TEN HÜKÜMETE YASA VE ÖDENEK ELEŞTİRİSİ

KTOEÖS "Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nı değiştirmediği ve

A+A-

GÖKÇEBEL, ÖĞRETMENLERİN HAZILIK ÖDENEĞİNİNİN ÖDENMEDİĞİ VE KAMU ÇALIŞANLARIN MAAŞLARINI DÜZENLEYEN YASANIN UYGULANMASINA DEVAM EDİLDİĞİ İÇİN HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) "Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nı değiştirmediği ve söz konusu yasa gerekçe gösterilerek yeni öğretmenlere hazırlık ödeneği ödenmediği" gerekçeleriyle hükümeti eleştirdi.

KTÖEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, “Söz konusu yasanın tüm toplumu etkileyen somut, bariz adaletsizlik ve eşitsizlikleri her gün daha iyi anlaşılmaktadır” dedi.

Yasanın uygulanmasının toplumda “tahribat” yarattığını kaydeden Gökçebel, söz konusu yasanın hayata geçtiği 2010’dan sonra devlet okullarında başlangıç maaşlarının yüzde 40 düşürüldüğünü, emeklilik yaşının 60’a çıkarıldığını, emeklilik ikramiyelerinin kaldırıldığını ve emeklilik maaşlarının düşürüldüğünü iddia etti. Gökçebel, bu yasayla 2010’dan sonra işe başlayan öğretmenlerin tahsisatları ve ödeneklerinin Savcılığın görüşünün aksine ödenmediğini belirtti.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Tüm çalışanların bir sendika üyesi olması gerektiğini ve her çalışanın toplu iş sözleşmesine dahil olmanın Anayasal bir hak olduğunu kaydeden Gökçebel, “CTP-DP Hükümeti Sayıştaylıktan siparişle aldığı görüşleri, niyetleri doğrultusunda yasaları ortadan kaldırmak için kullanmaya devam etmektedir. İşçilerin toplu sözleşme hakkını yasaya rağmen başka bir yasa veya görüşe dayandırarak kaldırmak istemektedir” dedi.

Gökçebel, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (Dev-İş) söz konusu yasanın değiştirilmesi talebiyle başlatacağı açlık grevine toplum olarak destek verilmesi gerektiğini de kaydetti.

2010’dan sonra öğretmenliğe başlayanlara hazırlık ödeneğinin kesilmesine karşı tüm milletvekillerine mektup gönderdiklerini ancak bir sonuç elde edilemediğini ifade eden Gökçebel, “Ayda on binlerce kilometre yol giden, lojmanı, yolluğu olmayan, doğum izinleri hakkı bile düzenlenmeyen öğretmenlerin etik değerlere de sığmayacak şekilde hazırlık ödeneği kesilmiştir” dedi.

Hükümeti eleştiren Gökçebel, hükümetin anlayışının öğretmen de dahil toplumun tümünü açlık sınırı altına ittiğini savundu.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.