1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KTOEÖS’ÜN DÜZENLEDİĞİ RESİM - HEYKEL SERGİSİ’NİN 8.’Sİ AÇILDI
KTOEÖS’ÜN DÜZENLEDİĞİ RESİM - HEYKEL SERGİSİ’NİN 8.’Sİ  AÇILDI

KTOEÖS’ÜN DÜZENLEDİĞİ RESİM - HEYKEL SERGİSİ’NİN 8.’Sİ AÇILDI

KTOEÖS’ün geleneksel olarak düzenlediği Resim - Heykel Sergisi’nin 8.’si Kaos temasıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı.

A+A-

3 Mayıs Cuma gününe kadar gezilebilecek serginin açılışında sırasıyla, KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, AB Destek Ofisi Programlar Sorumlusu Alessandra Viezzer ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan birer konuşma yaptı.

Sergide KTOEÖS üyesi öğretmenlerin emeğiyle hazırlanan eserler sergileniyor.

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, bu yıl sekizinci kez gerçekleştirilen sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek, her yıl farklı temalar içeren serginin bu yılkı temasının kaos olduğunu belirtti. Kendileri için eylem, mücadele hak eşitlik gibi kavramların yanında eğitimci olarak toplumun değişimi ve dönüşümünün birincil hedef olduğunu ifade eden Gökçebel, “sanatsız toplumun uğrayabileceği limanlar kısıtlıdır” dedi. Gökçebel, öğretmenlerin gösterdiği çabaların boşa gitmeyeceğine inandığını belirterek, öğretmenlerin görevinin sadece okulla sınırlı olmadığını sanatı ortaklaştırıp topluma ulaştırmalarının da önemli bir görev olduğunu kaydetti.

VİEZZER

AB Destek Ofisi Programlar Sorumlusu Alessandra Viezzer ise, serginin teması olan kaosun herkesin hayatının farklı noktalarında olduğunu belirterek, kaoslardan da yeni düzenler kurulabileceğini vurguladı. Öğretmenlerin sanat yoluyla ne hissettiklerini anlatmasının güzel bir girişim olduğunu ifade eden Viezzer, öğrencilerin bu şekilde yetenekli ve yaratıcı öğretmenleri olduğu için çok şanslı olduklarını belirtti.

Viezzer, AB Destek ofisinde çeşitli eğitim projelerine destek verdiklerini ve bunların olumlu sonuçlarını görmekten mutluluk duyduklarını dile getirerek, bundan sonra da bu çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

ATASAYAN

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan da, KTOEÖS’ün öncülüğünde bakanlığına bağlı öğretmenlerin sergilemiş olduğu eserlerden gurur duyduğunu belirterek, serginin düzenlenmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.