1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KTOÖD YARARINA KONSER VE SERGİ DÜZENLENİYOR
KTOÖD YARARINA KONSER VE SERGİ DÜZENLENİYOR

KTOÖD YARARINA KONSER VE SERGİ DÜZENLENİYOR

KTOÖD yararına,Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu himayelerinde beş bölgede konser ve fotoğraf sergisi düzenleniyor.

A+A-

5 BÖLGEDE DÜZENLENECEK KONSER VE SERGİLERİN İLKİ 6 OCAK’TA GAZİMAĞUSA’DA

ETKİNLİKLER İSKELE, BEYARMUDU, GÜZELYURT VE GİRNE’DE DE TEKRARLANACAK

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) yararına, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu himayelerinde beş bölgede konser ve fotoğraf sergisi düzenleniyor.

Gazimağusa, İskele, Beyarmudu, Güzelyurt ve Girne’de yer alacak konser ve fotoğraf sergisinden elde edilecek tüm gelir KTOÖD’ye verilecek.

Çağdaş Müzik Derneği Türk Sanat Müziği Korosu ile ilk kez oluşturulan KTOÖD Korosu tarafından verilecek konserlere giriş biletleri 10 TL’den satılıyor.

Konserlerin yer alacağı mekanlarda ayrıca Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) ile Telsim işbirliğinde düzenlenen “Kıbrıs’ta Çocuk Olmak” temalı fotoğraf yarışmasında katılan fotoğrafların yer alacağı bir sergi de düzenlenecek. Sergideki fotoğraflar 100 TL’den satışa sunulacak.

KONSER VE SERGİ PROGRAMI

Konser ve sergilerin ilki 6 Ocak Salı günü Gazimağusa’da Rauf  Raif Denktaş Kültür Kongre Sarayı’nda; ardından İskele’de 13 Ocak Salı Atatürk Kültür Merkezi’nde; Beyarmudu’nda 20 Ocak Salı günü Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’nde; Güzelyurt’ta 27 Ocak Salı ODTÜ Rauf Raif Denktaş Salonu’nda; Girne’de ise 3 Şubat Salı günü Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Hall’da yer alacak . Konserler saat 20.00’da başlayacak.

Etkinlikle ilgili olarak bugün KTOÖD binasında basın toplantısı düzenlendi.

KİBRİT

KTOÖD Başkanı Güney Kibrit, basın toplantısında yaptığı konuşmada, benzer işbirliklerinin devamı halinde engellilerin önündeki engellerin çok daha rahat aşılabileceğine olan inancının tam olduğunu söyledi.

Kibrit ayrıca, kamuda çalışan engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için Kamu Görevlileri Yasası’nda gerekli düzenlemelerin yapılması için milletvekillerine çağrıda bulundu.

TANPINAR

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, kamuda çalışan engellilerin karşılaştığı engellerin kaldırılması yönünde yasal düzenlemenin yapılması için Kibrit’in çağrısına destek belirtti.

Konser ve sergi etkinliğinin güzel bir harmoni oluşturduğunu ve projede yer almaktan onur duyduklarını belirten Tanpınar, engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için bu gibi işbirliklerin artması gerektiğini ifade etti.

GÖKYİĞİT

FODER Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Gökyiğit, FODER, Telsim, Çağdaş Müzik Derneği ile KTOÖD işbirliğinin en güzel işbirliği örneklerinden olduğunu vurguladı.

Gökyiğit, projenin bir sosyal sorumluluk projesiyle Kıbrıs’a özgü fotoğraflarla halkın karşısına çıkma açısından da çok önemli olduğunu ifade etti.

TÜNAY

Çağdaş Müzik Derneği Başkanı Ersin Tünay ise, engellilerden bir koro oluşturulmasının dünyada bir ilk olduğunu ve böyle bir işbirliğinde yer almaktan da gurur duyduğunu ifade etti.

Tünay, toplumda kişilerin genelde kendilerine uygun bir yaşam ortamı yaratırken, kendinden farklı olanları düşünmediğini kaydederek projede yer almaktan mutlu olduklarını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.