1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS, ATALAY’IN AÇIKLAMASINI ELEŞTİRDİ
KTÖS, ATALAY’IN AÇIKLAMASINI ELEŞTİRDİ

KTÖS, ATALAY’IN AÇIKLAMASINI ELEŞTİRDİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Türkiye ve yetkililerini, Kıbrıslı Türklerin iradesine saygılı olmamakla suçladı

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Türkiye ve yetkililerini, Kıbrıslı Türklerin iradesine saygılı olmamakla suçladı. Elcil, “1974’ten sonra yarattığınız bu ayrılıkçı düzende uluslar arası hukuku çiğnediğiniz müddetçe siz sömürge bakanı, buradaki hükümetler de kukla olmaya devam edecek” dedi.

Şener Elcil, bugün yayınladığı açıklamada, AKP hükümetini ve TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın son açıklamalarını eleştirdi.

Türkiye hükümetini, “adanın kuzeyini bir sömürge” gibi yönetmekle suçlayan Elcil, adayı “her hafta” ziyaret eden Atalay’ın, UBP hükümeti yetkililerine talimatlar verdiğini iddia etti. Elcil, Türkiye yetkililerinin “Adanın kuzeyindeki kamusal alanları kendi yandaşlarına peşkeş çekmekle, Kıbrıslı Türklerin dini inancına, ibadetine ve yaşantısına müdahale etmeyi alışkanlık haline getirmekle” suçladı.

Beşir Atalay’ın yerli basında hakkında çıkan haberi yalanlamasına da eleştiren Elcil, Atalay’ın bunu bir marifet saydığını iddia etti. Elcil, şöyle devam etti:

“Asimilasyon ve entegrasyon politikaları çerçevesinde tam bir sömürge bakanı edası ile her işimize burnunu sokan Sayın Beşir Atalay, işbirlikçi UBP hükümetinin kukla olduğunu ispat etmektedir. Kurultay sonrası işbirlikçi UBP hükümetinin şahsi çıkarlara dayalı koltuk kavgasının devamından rahatsız olan Sayın Beşir Atalay, AKP’nin çıkarlarına hizmet etmekte eksik gördüğü Sayın İrsen Küçük’e talimat verdiğini inkar etmektedir.”

Elcil, Atalay’a “Bilesiniz ki, kurdurduğunuz bu ayrılıkçı düzen, aynen sizin de dediğiniz gibi ‘böyle gitmez’. Boşuna yaptıklarınızı yalanlamayın çünkü İslam’da en büyük günah yalandır” dedi.

Kaynak:TAk

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.