1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS, CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NU ELEŞTİRDİ
KTÖS, CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NU ELEŞTİRDİ

KTÖS, CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NU ELEŞTİRDİ

KTÖS'den eleştiriler....

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıs sorununun çözümü için devam eden görüşme sürecinde ayak sürüyen tarafın ayrı egemenlik ve iç vatandaşlık talep eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olduğunu iddia etti.

KTÖS Genel Sekreteri Elcil bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Yıllarca Kıbrıslı Türkleri dünyadan soyutlayıp, daha sonra da ambargo-izolasyon yalanı ile avutan bu siyasete karşı çıkmak kaçınılmazdır. Sayın Eroğlu’nun Kıbrıs Türk toplumunu yok oluşa sürüklediği açıktır” ifadelerini kullandı.

Elcil,  Cumhurbaşkanı Eroğlu ile “taksimci” diye nitelediği ekibine karşı çıkmaya devam edeceklerini, Kıbrıs (Rum) Cumhuriyeti’nden kaymaklandığını ifade ettiği haklarını savunmaya ve adanın birleştirilmesi için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.

Şener Elcil,  “görüşme sürecini zehirlediğini iddia ettiği” Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve ekibinin son dönemde konuya olumlu yaklaşan Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile saldırmaktan çekinmediğini ileri sürdü.

Elcil yazılı açıklamada, “Kıbrıs sorununun federalizm temelinde çözümüne katkı koymayan yaklaşımın, Kıbrıslı Türklerin toplumsal yok oluşunu getiren taksimci Denktaş siyasetinin bir devamı olduğunu” savundu.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.