1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS: “DEMOKRATİK EYLEM HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”
KTÖS: “DEMOKRATİK EYLEM HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”

KTÖS: “DEMOKRATİK EYLEM HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”

KTÖS, “öğretmenlerin, ekonomik, sosyal ve özlük haklarını gasp etmeye çalışanlara karşı demokratik eylem hakkını kullanacaklarını” kaydetti.

A+A-

KTÖS, “öğretmenlerin, ekonomik, sosyal ve özlük haklarını gasp etmeye çalışanlara karşı demokratik eylem hakkını  kullanacaklarını” kaydetti.

KTÖS  Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş tarafından yapılan açıklamada, “ ‘Göç yasası’ olarak bilinen, kölelik düzenini arzulayan bu gerici ve faşist yasa ile gençlerin geleceğini ipotek altına alan belli bir zümre rahatca yaşamaya devam ediyor. Diğer yandan ise bu yasaya tabii olanların hakları egemenler tarafından resmen gasp edilmeye başlandı” iddiasında bulunuldu.

CTP ve DP yetkililerinin “Göç Yasası” ile ilgili açıklamalar yapmaktan kaçındığı, “Göç Yasası”nın uygulanmaya başlamasına göz yumduğu ileri sürülen KTÖS açıklamasında, Maliye Bakanı Zeren Mungan eleştirildi ve Mungan’ın bazı hakları gasp ettiği savunuldu; şunlar iddia edildi:

“Ayrıca, bu uygulamaya ek olarak 2011-2012-2013 yıllarında göreve başlayan öğretmenlere yönelik “Eğitim Hazırlık Ödeneği”nin kaldırılması için hazırlık yapıldığına dair duyumlar almaktayız. “Göç Yasası”nı ortadan kaldıracağını ifade eden CTP-DP hükümeti Maliye Bakanlığı’nın “Göç Yasası”nı harfiyen uygulamaya çalışmasına göz yumacak mı? Hatırlatırız ki işbirlikçi UBP bile maaşlar hariç yasanın geri kalanını uygulamamıştır!”

“Öğretmenlerin tahsisat, barem içi artış ve eğitim ödeneklerinin gasp edilmeye çalışıldığı” ileri sürülüp bunun kabul edilemez olduğu belirtilen KTÖS açıklamasında, CTP ile DP’nin “Göç Yasası”nı bir an önce geri çekmesi gerektiği kaydedildi ve “öğretmenlerin, ekonomik, sosyal ve özlük haklarını gasp etmeye çalışanlara karşı demokratik eylem hakkımızı kullanacağımızı kamuoyu ile paylaşırız” denildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.