1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS, EĞİTİM POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ
KTÖS, EĞİTİM POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ

KTÖS, EĞİTİM POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ

Elcil, eğitimde yaşanan sıkıntıların temelinde ekonomik değil siyasi gerçekler olduğunu ileri sürerek,

A+A-

ELCİL: “SİSTEMATİK NÜFUS AKTARIMI DURMADIKÇA, EĞİTİME AYRILAN BÜTÇE DEVLET OKULLARINA AKTARILMADIKÇA VE KIBRIS TÜRK TOPLUMUNUN MENFAATLERİ ÖNE ÇIKARILMADIKÇA, SORUNLAR SÜRECEK”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, eğitimde yaşanan sıkıntıların temelinde ekonomik değil siyasi gerçekler olduğunu ileri sürerek, “sistematik nüfus aktarımı durmadıkça, eğitime ayrılan bütçe devlet okullarına aktarılmadıkça ve Kıbrıs Türk toplumunun menfaatleri öne çıkarolmadıkça” sorunların süreceğini savundu.

Elcil bugün yayınladığı açıklamada, akademik yılın başında eğitimde yaşanan sorunlar ve nedenlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP ve CTP-DP UG hükümetlerini ağır bir dille eleştiren Elcil, yaşanan öğretmen eksikliğinin temel nedeninin, adanın kuzeyindeki “kolonicilik politikası” olduğunu söyledi.

Elcil, “Eğitime yeterince maddi kaynak ayrılmazken bunun yerine cami ve dini yatırımlara hız verilmesi, adanın kuzeyine sistematik olarak nüfus taşınması ve vatandaşlık dağıtılması sorunun özünü oluşturmaktadır” dedi.

Şener Elcil, eğitime ayrılan bütçenin yüzde 75’nin özel okullara, özel eğitim kurumlarına ve Kuran kurslarına gittiğini iddia etti.

Devlet okullarının kaderlerine terk edildiğini savunan Elcil, “Devlet denilen siyasi yapı vatandaşına parasız eğitim ve sağlık vermek zorundadır. Bu, devlet olmanın temel gereğidir. Okullarının en temel ihtiyacı olan öğretmenleri bile sağlamaktan aciz bir devletin, devlet olma olgusundan söz edilebilir mi?” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.