1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS, GAZETECİLERE SALDIRIYI KINADI
KTÖS, GAZETECİLERE SALDIRIYI KINADI

KTÖS, GAZETECİLERE SALDIRIYI KINADI

KTÖS, Gazetecilere Saldırıyı Kınadı

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS),  Kıbrıs ve Yenidüzen muhabirlerine yapılan saldırıyı kınayarak, hükümeti önlem almaya çağırdı.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemizde son zamanlarda hoşgörü, tolerans ve saygının yerini şiddet, ayrımcılık ve ırkçılık gibi kavramların alması endişe vericidir “dedi.

Maviş, bu kavramların içselleşmesinde payı olan siyasilerin kullandığı gerici, cinsiyetçi, şovenist, militarist dilinse; şiddetin, ayrımcılığın, gericiliğin kurumsallaşmasına, topluma, kadına, çocuğa, hayvana, engelli vatandaşlara, LGBTQ bireylerine karşı suçların artmasına, insan hakları, demokrasi ve ifade özgürlüğünün nefret söylemleri ile katledilmesine yol açtığını savundu.

Maviş, toplum içerisindeki sosyal, psikolojik travmalar ve şiddetin artmasının, ayrımcılık, suç gibi kavramların normalleşerek toplumsal yaşamın içinde korku ile yer etmesinin başlıca sebebinin, eğitim sistemindeki ders kitaplarının, okul ortamlarının ayrımcı, ötekileştirici, cinsiyetçi, militarist ve gerici unsurlar ile donatılmış olması olduğunu iddia etti.

Maviş şöyle devam etti:

“Şiddete, ayrımcılığa, ırkçılığa, nefret söylemine ve diğer suçlara karşı eğitim sisteminin yeniden organizasyonu ile yapıcı, toplumsal ödevler ile hukuken caydırıcı önlemler alınmadığı sürece; devletin parasal ceza yöntemleri veya cezaları ağırlaştırmasının, polis sayısını artırmasının veya mobese kamera sistemleri ile toplumu izlemesinin şiddeti ve suçları önlemeyeceğini, aksine artıracağını ifade ediyoruz.

Siyasilerin gerici, militarist, şoven ifadelerinin gölgesinde hayvanların katledildiği, çocukların ve kadınların aile içi şiddete maruz kaldığı, kadınların erkek şiddeti ile öldürüldüğü, soygunların arttığı, öğretmenlerin saldırıya uğradığı, insanların birbirlerine hoşgörü, saygı ile yaklaşmadığı bu dönemde gazetecilerinde saldırıya uğraması endişelerimizi daha da derinleştirmiştir.

Yenidüzen ve Kıbrıs Gazetesi muhabirlerinin haber yapma özgürlüğünün şiddete maruz bırakılarak engellemeye çalışanları şiddetle kınarken, hükümeti şiddete, ayrımcılığa, gericiliğe, ötekileştirmeye ve şovenizme karşı yapıcı önlemler almaya çağırırız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.